Inför BIK - Södertälje SK
Publicerad: 2019-03-08
Säsongens sista grundserie omgång är här när sjätteplacerade BIK Karlskoga tar emot tabellnian Södertälje SK på hemmaplan. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!

Kvällens motståndare Södertälje har spelat ihop 73 poäng och placerar sig på en niondeplats, strax utanför den åttonde och åtråvärda playoffplatsen. Senast kommer laget från en 1-4 förlust på hemmaplan mot AIK, SSK:s mål gjordes av målkungen Sebastian Dyk.

– Jag tror absolut att det fanns en del spänningar och nervositet och vi var inte med från början. Vi tar inga poäng och man är enormt besviken efteråt, sa Stefan Gråhns efter matchen.

SSK har två spelare högst upp i den totala poängligan. På en förstaplats finner vi Nicolai Meyer på hela 62 poäng, följt av tidigare nämnda Dyk på 56 poäng.

Södertälje är ligans sjätte bästa lag i både powerplay (20,81%) och spel i numerärt underläge (80,25%).

Alexander Sahlin har vaktat kassen vid flest antal tillfällen, totalt 33 matcher. Han har en räddningsprocent på 92,03 och släpper i snitt in 2,34 mål/match.

– Vi var nästan ännu mer borträknade förra året och då gick vi vidare. Vi kan bara fokusera på vår match och ta tre poäng. Gör vi det då tror jag vi går till slutspel, avslutar Gråhns till SSK:s hemsida.


BIK Karlskoga förlorade onsdagens viktiga match mot Västerås IK hemma i Nobelhallen med 3-4 efter förlängning.

– I det stora hela gör vi en riktigt bra match, vi är dock för ineffektiva och släpper till för lätta mål, sa Staffan Lundh efter matchen mot VIK.

I toppen av BIK:s interna poängliga hittar vi tre spelare på 32 poäng, nämligen Fredrik Forsberg, Gustaf Franzén samt Gustaf Thorell.

BIK utnyttjar knappt var femte försök i powerplay (19,05%) och reder i snitt ut 80,28% av alla utvisningar.

Henrik Lundberg har startat totalt 36 matcher, han räddar i snitt 92,16% av alla skott och har en GAA på 2,29.

Läget i BIK

Tre spelare står på skadelistan. Backarna Victor Berglind och Viktor Lang är borta sedan tidigare och nu är även Alexander Leandersson borta på grund av skada.

– Vi är sex backar, eventuellt att vi plockar med någon juniorback också. I övrigt har vi samma forwards som i onsdags, det kan eventuellt bli en liten förändring i en av kedjorna. Lundberg fortsätter i målet, säger Staffan Lundh inför kvällen.

– Det gäller för oss att vinna vår match, efter det summerar vi tabellen, avslutar Lundh.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Henrik Larsson, Jacob Lundegård, Arvid Aronsson, Ricard Blidstrand, Dennis Fröland, Alexander Anderberg och en juniorback (?).

Forwards:

Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Juliuz Persson, Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Fredrik Höggren, Tor Immo, Oliver Eklind, Jonatan Harju, Carl Berglund, Mikael Eriksson, Axel Lindström, Jesper Kokkonen och David Lilja.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,03 - 4,35 - 3,05

På tisdag startar playoff och vi återkommer med ett spelschema imorgon förmiddag samt biljettinformation.

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén