Intervju med Olle Eriksson Ek

9 maj 2018 14:10

– Det känns jätteroligt att återvända till BIK. Jag uppskattade verkligen tiden i Karlskoga senast och det fanns inget att fundera över när jag skulle välja klubb, säger Olle Eriksson Ek till hemsidan.


Tjena Olle, välkommen tillbaka till BIK! Tack!

Vilken är känslan över att få återvända till Karlskoga? Det känns jätteroligt att återvända till BIK. Jag uppskattade verkligen tiden i Karlskoga senast och det fanns inget att fundera över när jag skulle välja klubb. Många spelare är kvar från i fjol och det ska bli kul att få vara delaktig från start.

Du registrerades för 17 matcher i vintras, hur minns du den tiden? Det kanske var den roligaste tiden i min hittills korta karriär. Vi befann oss i ett väldigt prekärt läge när jag kom in i laget och just då hade vi rejäl uppförsbacke. Det var liksom inte så att vi behövde vinna 2–3 matcher, utan vi hade verkligen kniven mot strupen att vinna de flesta av de avslutande 15–20 matcherna. Laget kom ihop på ett fantastiskt sätt och avslutningen i Västervik var magisk, men otroligt nervöst.

Vilka skulle du säga är dina styrkor som hockeymålvakt? Jag försöker spela smart i målet. Jag vill vara aktiv och jobba med händerna, samtidigt utnyttja min storlek på bästa sätt.

Och vad vill du främst förbättra? Jag är bara 18 år och jag måste verkligen förbättra allt. Ska jag lyfta fram något specifikt är det min skridskoåkning.

Vilken är annars känslan inför kommande säsong? Som jag har varit inne på är den väldigt positiv. Vi ska bygga vidare på det vi avslutade i vintras.

Har du något personligt mål med 18/19? Jag vill spela så många matcher det bara går i BIK och framförallt vinna matcher, det är vad det handlar om. Senare i vinter stundar ett JVM och det vill jag givetvis vara en del av.

Du kommer att kriga om speltid med Henrik Lundberg, vad säger du om det? Jättebra. När säsongen drar igång är jag 19 år och för min egen del handlar det inte om att vara bra i några få matcher utan utvecklas varje dag. Att få sporras av och tävla med Henrik tror jag blir ultimat, både för egen del men även för honom.

Tack för snacket, kör hårt i sommar! Tack!