Berglind: "BIK ligger mig väldigt varmt om hjärtat"
Publicerad: 2019-03-28
Silly season är igång och först ut att förlänga kontraktet blev Arvika-sonen Victor Berglind. Hemsidan tar ett snack med backen som går in på sin femte raka säsong med BIK Karlskoga.

Två nya år i BIK, skönt att få det klart så här tidigt?

Klart det är skönt. Jag är lite av en funderare så visst är det gött att veta vart man ska vara i minst två säsonger till. BIK ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag älskar att vara en del av klubben.

Fokus har alltid legat på att fortsätta karriären i Karlskoga?

Under pågående säsong tänker man inte så jättemycket på framtiden, då är man inne i bubblan. Men som jag har sagt tidigare så har min plan alltid varit BIK.

Säsongen tog slut förra veckan, hur skulle du sammanfatta lagets insats?

Med lite distans tycker jag vi kan gå rakryggade. Direkt när man åker ut är man förbannad och ser allt i svart. Vi har i det stora hela svarat för en bra säsong och vunnit över många av topplagen. Men det är klart att man funderar lite, vad hade hänt om vi vunnit i sudden mot Leksand borta och så vidare…

För egen del blev det 3 mål, 13 assist och +13. Vad ger du dig själv för betyg?

Godkänt. Jag tycker att jag har hållit en relativt hög nivå sett över 48 grundseriematcher. Surt att åka på skadan i slutet av säsongen. Så överlag helt okej, men nöjd blir man aldrig.

Nu väntar några veckors ledighet, hur spenderar du kommande veckor?

Jag håller faktiskt på att packa i detta nu, jag och sambon åker till Thailand på fredag och blir borta i drygt två veckor.

Det är du värd, ner och ladda batterierna innan en ny fyssäsong ska dra igång!

Exakt, jag tror vi återsamlas nån gång veckan efter påsk. Då är det in i fysbubblan igen, det har också sin charm.

Hur ser upplägget i sommar ut?

Vi har inte fått all info, men jag räknar med att det blir liknande upplägg som tidigare år. 10 veckors gemensam träning, sen egen träning i juli innan det är dags för is igen.

Tack för snacket, ha en skön ledighet!

Tack så mycket!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén