Inför AIK Hockey - BIK

10 januari 2018 08:00

Dags för veckans andra match när vi nu går in i omgång 34 av Hockeyallsvenskan. BIK åker under Onsdagen till Stockholm för att möta den anrika klubben AIK borta på Hovet. Ett lag som BIK hittils tagit full pott emot!


Snöplig förlust igen senast i hallen. Detta i en match där BIK länge hängde med men marginalerna var på bortalagets sida som till slut också vann med 2-0.

Resultatet innebär inga större tabellförändringar och BIK har fortfarande åtta poäng upp till det negativa kvalstrecket och tolfteplatsen som Troja innehar (och som också har en match mer spelad.

Nya tag redan under onsdagskvällen när alltså AIK står för motståndet, ett lag som i högsta grad är med i toppstriden. Just nu befinner man sig på en femteplats med 54 inspelade poäng. På de senaste fem matcherna har man vunnit tre och bortaslog senast Västervik där slutresultatet blev 1-2 efter straffar.

– Vi har kammat noll mot Karlskoga och är oerhört revanschsugna. Jag tycker att vi gjorde en helt okej förstaperiod hemma mot dem, men matchen stod och vägde länge. Tillslut tappade vi det helt och Karlskoga kunde ta över. Det brukar vara fartfyllt mot dem så det gäller att ta vara på omställningarna, säger assisterande tränare David Engblom till AIK's hemsida.

Lagen emellan har det poängmässigt verkligen gått BIK's väg denna säsong som vunnit båda möten på full tid. Första mötet på hovet slutade hela 4-7 och senast i Nobelhallen blev slutresultatet 4-3 efter att Henrik Rommel avgjorde matchen i mitten av tredje perioden.

I truppen sker det lite förändringar inför dagens match. Galbavy har blivit hemkallad till Mora samtidigt som Fredrik Höggren stannar hemma då han ska bli pappa inom kort. Forwarden Daniel Bernhardt är fortsatt borta på grund av skada. Istället kommer Oliver Eklind och David Lilja in i truppen igen. Vem som vaktar kassen bestäms under dagen.

Truppen:

Målvakter: Emil Jidskog och Jonathan Frykholm.

Backpar:

Viktor Lang - Jacob Lundegård

Ricard Blidstrand - Rasmus Bengtsson

David Suvanto - Alexander Leandersson

samt Victor Berglind.

Kedjor:

Henrik Rommel - Victor Backman - Gustaf Thorell

Juliuz Persson - Rodrigo Abols - Fredrik Forsberg

Filip Ahl - Niklas Lihagen - Axel Lindström

Calle Berglund - Oliver Eklind - Mikael ”Daggen” Eriksson

samt David Lilja.

Matchodds Svenska Spel

1,53 – 4,95 – 4,25

Nedsläpp på Hovet kl 19.00!