Inför BIK - Timrå IK

12 januari 2018 20:26

Det blåser i motvind just nu, men även vindarna vänder till slut! Och vilket tillfälle passar inte bättre än lördagens gratismatch hemma mot serietvåan Timrå när vi nu går in i omgång 35, ett lag som BIK lyckats vinna båda de tidigare mötena mot denna säsong.


Tung förlust på Hovet senast i en match där BIK rent spelmässigt även denna gång hängde med större delen av matchen. Kvitteringen kom dock aldrig och istället kunde AIK till slut vinna med 4-0 efter tre sena mål i sista perioden.

Nu är det nya tag och ny chans till att bryta den negativa trenden som gäller när Timrå gästar Nobelhallen i Lördagens gratismatch!

Laget från Medelpad har minst sagt gjort en stark säsong hittills och placerar sig i skrivande stund som tvåa i serien, alltså har de en av platserna som leder till den hockeyallsvenska finalen.

Formen har man heller ingenting att skämmas över då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Förra årets poängkung i BIK, Alexandre Lavoie som nu spelar i Timrå, har producerat bra även i sin nya klubb. Senast gjorde Kanadensaren ett hattrick(!) i 7-2 segern mot Västervik.

Trots Timrås framgång är det ett lag man haft svårt att plocka poäng mot denna säsong, det vill säga BIK. De två matcher som hittills ägt rum lagen emellan har också varit två jämna tillställningar, men poängen har gått i BIK's favör. Första matchen I Nobelhallen slutade 2-1 efter full tid och senast blev det bortaseger med 1-2 efter straffar.

I truppen sker det endast mindre förändringar sen sist. Fredrik Höggren är återigen redo för spel, likaså Victor Berglind och Arvid Aronsson. Filip Ahl är sjuk och vilar därför denna match. Jidskog vaktar kassen och David Lilja spelar som trettondeforward.

Truppen:

Målvakter: Emil Jidskog och Jonathan Frykholm.

Backpar:

Viktor Lang - Jacob Lundegård

Ricard Blidstrand - Rasmus Bengtsson

David Suvanto - Alexander Leandersson

Arvid Aronsson - Victor Berglind.

Kedjor:

Henrik Rommel - Victor Backman - Gustaf Thorell

Juliuz Persson - Rodrigo Abols - Fredrik Forsberg

Fredrik Höggren - Niklas Lihagen - Axel Lindström

Calle Berglund - Oliver Eklind - Mikael ”Daggen” Eriksson

samt Davild Lilja.

Matchodds Svenska Spel

3.02 – 4,30 – 1,90

Nedsläpp i Nobelhallen kl 15.15!