Thelander: "Daniel är alltid beredd att ställa upp för en kamrat"
Publicerad: 2018-12-14
Imorgon lördag kommer Daniel Wessner att hyllas för sina 11 säsonger i BIK Karlskoga. På våra digitala kanaler kommer vi under dagen och morgondagen att samla ett gäng hyllningar från gamla lagkamrater och tränare till Daniel. Först ut är Martin Thelander! #HyllaWessner

Vad har Daniel betytt för BIK Karlskoga?

Han har betytt otroligt mycket och stått för allt BIK vill stå för. Det är honom de flesta motståndare i första hand tänkt besvärande tankar på när de svängt in på grusparkeringen till Nobelhallen. Har alltid haft det där ”jävlar anammat” som gör att han vinner alla brytlägen, sånt man älskar att se hos en lagkamrat. En utav dem som haft kraftigast inverkan på att skapa en vinnarkultur i BIK.

Hur skulle du beskriva lagkamraten Daniel Wessner?

Vuxet barnslig och verkligen gått i bräschen både på och vid sidan av isen, alltid beredd att alltid ställa upp för en kamrat. Det blir aldrig tråkigt med Daniel och det är fantastisk att ha honom i en grupp. Man kunde aldrig urskilja hans egen insats på hans sätt att vara efter match, det viktigaste för honom var alltid att fira en vinst och knuffa in någon i vinnarcirkeln (så han kunde snärta den med damasken.) Han är också den mest impulsiva människan jag känner, vilket hans ca 1423 utvisningsminuter vittnar lite om, 1200 av dem var nog avreaktions-minuter EFTER matcher. Sen gillar han att retas, om någon mot all förmodan missat det. Inte minst var han även en pålitlig poänggörare och fick han en målchans var det stor chans att det blev mål. Gillar att tävla, vare sig det gäller hockey eller… ja vad som helst.

Vad kommer du att minnas från Wessners karriär?

Eftersom jag levt väldigt nära med Daniel under längre tid är det väldigt många roliga minnen jag har av och med honom. Jag minns hans fantastiska kvalserie 2006 då han var outstanding och spelade sin livs hockey, men ett minne jag vill berätta om ett inlinehockeyminne. Vi gjorde båda vårt första inlinehockey-VM nere i Tyskland. Vi mötte USA i första matchen och vi alla hade kommit överens om att vi skulle ta allt trashtalk på svenska så att de inte skulle få nåt övertag mentalt på oss. Vi tjata svenska som idioter och de blev mer och mer irriterade. I inline blir det överjäkligt varmt och målvakten måste ha en handduk vid målet för att torka all svett så att det inte droppar ner för mycket i målgården. I en avblåsning får Daniel ögonkontakt med målvakten i USA och han får ett ”you are welcome” att låna hans handduk. Han torkar svetten i ansiktet sen avslutar han med att snyta sig så att jag tror att hela multiplikationstabellen for ur skallen på han. Sen var det bara att ge sig in och börja veva!

// Martin Thelander

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén