Westlund: "Det känns helt rätt att stanna"
Publicerad: 2020-04-08
I och med Wilhelm Westlunds påskrift har BIK Karlskoga redan sju backar på kontrakt. Här får ni en färsk intervju med den senaste påskriften!

Grattis till nytt kontrakt, kul att du stannar hos oss!

Tack! Det ska bli riktigt roligt att få fortsätta utvecklas i BIK.

Det har varit en hel del SHL-snack, berätta lite kring det och varför valet föll på BIK?

Det har varit lite kontakt och jag har hört att det funnits ett visst intresse, men avslutningen på denna säsong blev speciell och då kändes det som att det rann ut i sanden. Då var det inget snack om att det var i BIK jag ville spela. Det känns helt rätt att stanna och bygga vidare på fjolåret.

Hur summerar du säsongen i stort?

Jag tycker att både jag och laget har presterat bra. Vi slutade högt upp tabellen samtidigt som vi spelade en rolig ishockey. För egen del har jag trivts kanon i BIK sedan dag ett.

Du exploderade poängmässigt, vad är den stora anledningen till det?

Det finns nog flera anledningar till det. Jag har känt att jag haft det i mig de senaste åren men lidit av lite småskador och inte riktigt kommit in rätt. I år fick jag stort förtroende från start och självförtroende växte. Sedan tror jag trivseln har stor påverkan, jag har som sagt trivs jättebra i BIK och det smittar av sig på spelet.

Återsamling på tisdag, tankar inför fyssäsongen?

Det ska bli kul. Alla som håller på med hockey är nog mer taggade än någonsin. Jag vill bara att det ska vara höst, att allt är som vanligt och att vi släpper pucken igen.

BIK Karlskoga