Inför BIK – Västerviks IK
Publicerad: 2019-01-25
Hockeyallsvenskan är redan inne i omgång 40 och BIK Karlskoga får chans till snabb revansch efter den snöpliga förlusten i onsdags när Västerviks IK gästar under fredagskvällen. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!

Kvällens motståndare Västervik har på de 39 inledande matcherna spelat in 51 poäng och placerar sig på en tiondeplats. Senast besegrade laget Tingsryds AIF med klara 4–1 på hemmaplan.

– Det var en väldigt skön seger för oss. Vi har inte spelat så bra den senaste tiden så därför var det extra gött att knipa tre poäng idag, sa den förre BIK-målvakten Emil Kruse efter matchen mot TAIF.

Västervik förvaltar 17,59% av alla numerära överlägen (11:a i ligan) och reder ut 77,88% i boxplay (10:a).

Tre importspelare delar den interna poängligaledningen. Dessa är Jones Kellen, Darren Nowick, Trevor Mingoia och har samtliga producerat 24 poäng. Trevor Mingoia har dock lämnat för SHL och spel i Rögle BK.

Tidigare nämnda Kruse har spelat 33 matcher från start och räddar i snitt 91,39% av alla skott.


BIK Karlskoga åkte på en oerhört tung förlust under onsdagskvällen när Västerås IK avgjorde när endast sju sekunder återstod av matchtiden. BIK:s mål gjordes av Gustaf Thorell och Juliuz Persson.

– Det var en tajt match som böljade fram och tillbaka. Efter ett sånt sent mål blir allt bara tomt, sa Juliuz Persson efter matchen.

BIK är ligans sjätte bästa lag i powerplay och gör mål på 20,47% av alla chanser. I boxplay rankas laget på en fjärdeplats och reder i snitt ut 83,49% av alla utvisningar.

Gustaf Franzén toppar poängligan på 26 poäng, fördelat 13 mål och 13 assist. Tvåa placerar sig Fredrik Forsberg (25p) och på en tredjeplats hittar vi Gustaf Thorell (24p).

Henrik Lundberg har startat flest matcher i kassen, totalt 27 stycken. ”Henke” visar upp en räddningsprocent på 92,54% och släpper i snitt in 2,24 mål/match.

Läget i BIK

BIK Karlskoga drabbades av flera avbräck mot Västerås. Carl Berglund, Alexander Leandersson och Mikael Eriksson klev alla av på grund av sjukdom eller skada. Sedan tidigare återfinns Fredrik Forsberg och Viktor Lang på skadelistan. Samtliga missar kvällens match. Det är även frågetecken kring Juliuz Persson som är anmäld till diciplinnämnden, besked kommer under fredagen. Glädjande är dock att BIK lånar in forwarden Linus Lindström från Skellefteå AIK, han ansluter till Karlskoga under dagen och spelar mot Västervik.

– Vi får se hur vi formerar laget. Som bekant har vi flera spelare som inte är tillgängliga, men vi ska allt få ihop en slagkraftig trupp ändå, säger tränare Staffan Lundh.

– Lite svårt att veta var man har Västervik. Ena dagen spelar de med en väldig fart och sätter hög press, för att i andra matcher bli lite passiva. Det blir en spännande match och vi kommer att vara redo och är oerhört revanschsugna efter senast, avslutar Staffan.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Ricard Blidstrand - Henrik Larsson

Arvid Aronsson - Dennis Fröland

Victor Berglind - Jacob Lundegård

Forwards:

Axel Lindström, Gustaf Franzén, Juliuz Persson (?), David Lilja, Oskar Bäck, Jonatan Harju, Gustaf Thorell, Jesper Kokkonen, Oliver Eklind, Fredrik Höggren, Linus Lindström och Hugo Bergström.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

1,78 - 4,45 - 3,60

Nästa hemmamatch spelas nästa lördag 2/2. Då vankas BIK-Kronan och Fri Entré för alla åskådare när BIK Karlskoga gästas av Vita Hästen i Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén