Inför Timrå IK - BIK J20
Publicerad: 2019-03-29
BIK Karlskoga lyckades inte rubba Timrå IK i rond ett utan det blev förlust med 2-3 efter att hemmalaget tappat en tvåmålsledning. Ny match sker redan ikväll, nedsläpp sker 19.00 i NHK Arena.

Hela 875 personer kom till Nobelhallen under onsdagskvällen och fick se en bra hockeymatch mellan två jämna lag. Bortalaget drog till slut det längsta strået och vann med 3-2, vilket betyder att match ett går till Timrå. Först till två segrar belönas med en plats i J20 SuperElit säsongen 19/20.


Lars Englund, hur sammanfattar du kortfattat match ett mot Timrå?

Första perioden är riktigt bra, vi spelar med en hög fart och jag tycker nog vi skulle ha gjort något mer mål där. Sen blir vi lite för passiva och ger dem för mycket tid och då vänder de matchen.

Hur går man vidare efter en sån tung förlust?

Det är bara att försöka släppa det så fort det bara går. Grabbarna joggade ner och käkade direkt efter matchen, sen sa vi att vi skulle blicka framåt och rikta fokus på fredagen.

Hur går tankarna inför match två?

Vi har inga som helst tankar på att åka hem för ens lördag. Det betyder att vi ska vinna fredagen och tvinga fram en tredje match. Jag tror vi har bra chans att ta revansch.

Några förändringar i laget?

Vi har tillgång till samma trupp som senast. Det blir nog någon liten ändring, det tar vi dock efter förmiddagens värmning, avslutar tränare Lars Englund.


BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Albin Andersson & William Kias

Backar:

Karl Jonsson, Emil Falk, Joshua Karlsson, Martin Schreiber, Wille Hedqvist, Eddie Gustavsson och Elias Lindgren.

Forwards:

Anton Krigsman, Oscar Haglund, Ludwig Vesterlund, David Lilja, Fredrik Thörner, Victor Stark, Anton Gustavsson, Edwin Lindström, Hugo Bergström, Robert Basth, Emil Svensson, Douglas Byrkjeland och Joel Kiirikki.

Matchen kan ses via nätet!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén