Nu släpper vi våra nya medlemskort!
Publicerad: 2022-06-10
Det är kul att intresset är stort för att bli medlem i BIK Karlskoga, som medlem är du nämligen ett ovärderligt stöd för oss. Nu är vi, efter att ha lyssnat på era synpunkter, redo att lansera våra nya medlemskap!

Fler lokala förmåner, ett högre pris och smidigare att bli medlem och förnya sitt medlemskap. Det var tre slutsatser vi kunde dra från era enkätsvar på frågorna om hur vi kan förbättra medlemskapet. Därför har vi gjort om och delat upp det i tre varianter där vi hoppas att det ska finnas något för alla.

Korten släpps idag och här kommer all information du behöver!

KÖPS VIA TICKSTER

Den viktigaste nyheten är att hanteringen blir enklare i och med att köpet sker digitalt. Numera köper du nämligen ditt medlemskort direkt via Tickster, precis som du gör med säsongskort och lösbiljetter.

Detta automatiserar även processen - när året är slut får du per automatik ett erbjudande om att förlänga medlemsskapet.

Som en del i vårt hållbarhetsarbete är plastkort nu ett tillval och då tillkommer endast självkostnadspris för tillverkning och utskick.

Det är viktigt att du ser till att telefonnummer, mailadress och postadress är korrekt i Tickster när du beställer kortet då vi kommer att skicka inbjudningar, erbjudanden och annan viktig information till dig på detta sätt.

Här köper du ditt årskort.

DU HAR TRE MEDLEMSSKAP ATT VÄLJA BLAND

Stolt BIK:are 22/23

Vårt nya medlemskap för stolta BIK:are som vill stötta klubben och vår satsning.

Förutom rösträtt på årsmötet får du rabatter och erbjudanden från klubben, som till exempel gratis kaffe under våra hemmamatcher och en stående rabatt i BIK-shopen i arenan. Vi planerar också att utöka med olika event för privatpersoner där du som Stolt BIK:are får extra förmåner.

Dessutom har vi satt ihop ett paket med förmåner från partners där du bland mycket annat rekondar bilen, kollar synen, äter gott, fixar saker till ditt husdjur och kan köpa pool med fina rabatter. Erbjudanden som gör att du snabbt tjänar in kortets kostnad.

Hela listan över förmånerna kan du läsa här.

Som Stolt BIK:are är ditt namn med på en hyllningstavla i Nobelhallen. Om du mot förmodan inte vill att ditt namn ska vara med på tavlan klickar du enkelt i ett nej i rutan när du beställer ditt kort. Dessutom kommer du vid säsongsstarten få ett exklusivt klistermärke som du inte kan köpa någon annanstans.

Innehållet i övrigt håller vi fortfarande på att utveckla och vi kan i dagsläget därför inte avslöja allt utan får låta det bli en trevlig överraskning. Se till att vi har rätt mailadress, mobilnummer och postadress så att du inte missar något.

Det kostar 500 kronor om året att vara Stolt BIK:are.

Ung BIK:are Barn 22/23

Det här kortet är för dig upp till 19 år.

Som Ung BIK:are får du löpande 10 procents rabatt i BIK-shopen (endast i arenan) och du kommer också att få inbjudningar till och extra förmåner vid olika event under säsongen. Det är därför viktigt att du har angett rätt e-postadress, telefonnummer och postadress så att du inte missar något.

Om du har fyllt 18 år ger dig kortet rösträtt på årsmötet.

Det här medlemskapet kostar 150 kronor.

Medlem 22/23

Detta är vårt basmedlemskap som ger dig rösträtt på årsmötet. Det är viktigt att du har angett rätt e-postadress, telefonnummer och postadress så att vi kan nå dig med inbjudan.

Det här medlemskapet kostar 200 kronor.

NÅGRA VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Varför är det viktigt att vara medlem?

Vi vet att ni, precis som vi, vill att BIK även fortsatt ska hänga med i toppen. Klubben har, trots en budget som är väsentligt lägre än de av flesta konkurrenternas, lyckats bra med detta under de senaste åren men för att säkerställa en långsiktig satsning och ett nästa steg behöver vi stärka ekonomin.

Det innebär att vi behöver ditt stöd på alla tänkbara sätt - både i form av intäkter och i engagemang. Fler personer på läktarna under matcherna, fler sålda serie- och säsongskort och fler medlemmar är helt enkelt grundförutsättningen för framtida sportsliga framgångar. Även du som av olika skäl sällan eller aldrig kan besöka Nobelhallen kan, genom ett medlemsskap, bidra med ditt stöd.

Vårt mål är en rejäl ökning av medlemskapet, från dagens ca 800 (där även aktiva och anställda i BIK Karlskoga ingår) till åtminstone 1.000 personer. Får vi ihop 1.000 supportrar som väljer det nya Stolt BIK:are-alternativet innebär det 500.000 livsviktiga kronor till kassan, utöver det faktum att det ger råg i ryggen att veta att vi har så många Stolta BIK:are bakom oss.

Även om förutsättningarna inte är helt jämförbara kan man ändå inspireras av HV71 som efter att degraderingen till HockeyAllsvenskan var ett faktum kraftsamlade och gick från drygt 2.000 medlemmar till nästan 8.000 på bara några månader. Det vill säga en ökning på nästan 200 procent.

Hur har ni kommit fram till de nya korten och priserna?

Vi insåg att det var dags att reformera medlemskapet. Dels har vi undersökt hur andra klubbar löst medlemskapet, dels fick vi samma signaler från undersökningen som vi gjorde bland våra supportrar.

Priset är en av faktorerna - det tidigare priset (250 kr per person eller 400 per familj) innebar inte några egentliga intäkter när väl allt arbetet med och innehållet i medlemsskapet var klart.

Vi ser också att det behöver finnas olika kort för olika behov - precis som vi tänker när vi utformar olika serie- och säsongskort och de nya event och händelser som vi planerar i höst och vinter.

Stolt BIK:are 22/23 ger både klubben och medlemmen bästa möjliga utdelning.

Ung BIK:are 22/23 kostar bara 150 kronor och är, tillsammans med fortsatt gratis entré för alla under 19 år, en del i vår ambition att lägga grunden för ett livslångt supporterskap hos våra yngsta supportrar.

Medlemskortet, vårt basmedlemskap, är för dig som är medlem enbart för möjligheten att delta och rösta vid årsmötet. I och med att inga förmåner ingår har vi sänkt priset.

Varför får bara Stolta BIK:are gratis kaffe under matcherna?

Kostnaden för kaffe har, som de flesta redan sett, ökat dramatiskt och det innebär att det med tidigare säsongskort skulle ha varit en förlustaffär för oss att fortsätta bjuda på kaffe. Det är, med tanke på att vår primära uppgift gentemot supportrarna är att arbeta för sportslig framgång, inte ekonomiskt försvarbart.

Du som tycker att gratis kaffet är viktigt får det dock även fortsatt genom att välja medlemsskapet Stolt BIK:are 22/23, där vi räknat in den kostnaden.

Varför finns det inte längre något familjemedlemskort?

Det är en utmaning att sätta rättvisa och rimliga ramar för vad som är en 'familj' i och med att sådana kan se så olika ut. Dessutom vet vi att många vill ha sitt eget namn på kortet, istället för ett gemensamt. Vi har därför istället valt att satsa på egna kort för barn och ungdomar.

Inget är skrivet i sten - en så stor satsning som vi gör på privatsidan som vi gör just nu innebär att man får prova sig fram. Efter den här säsongen får vi göra en ny utvärdering och se om vårt medlemsprogram behöver justeras och om vi ska göra en annan uppdelning av

Jag har fler frågor!

Tveka inte att höra av di om dui har frågor eller synpunkter. Mail ([email protected]) är smidigast men under kontorstid får ni förstås gärna också prova att ringa.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle