Silly Season 22/23: Välkommen Ludwig Persson!
Publicerad: 2022-04-30
Stortalangen Ludwig Persson, poängstark ung forward från Frölunda HC, spelar för BIK under den kommande säsongen.

BIK är överens med Frölunda HC om ett lån över hela säsongen av den unga och lovande forwarden Ludwig Persson. Ludwig, som är född 2003 och fyller 19 i höst, är inför den kommande säsongen sistaårsjunior. Han är född och uppvuxen i Göteborg med Hisingens IK som moderklubb men har tillhört Frölunda sedan U16 och har därmed även gått hockeygymnasiet i klubbens regi. Där har han hunnit prova på spel i SHL där han debuterade redan säsongen 19/20. Säsongen 20/21 var han även utlånad till Hanhals IF i HockeyEttan där han på 11 spelade matcher noterades för 5 (3+2) poäng. Han har också gedigen erfarenhet från juniorlandslagen med flera mästerskap bakom sig. Han är en minst sagt produktiv spelare som under den gångna säsongen i J20 Nationell noterades för inte mindre än 61 (25+36) poäng på 41 grundseriematcher. I förhandsspekulationerna till sommarens NHL-draft förväntas han gå relativt högt. Ludwig kan spela både center och ytterforward.

Torsten Yngveson säger så här om Ludwig och lånet:

"Avtalet med Frölunda innebär att Ludwig garanterat stannar hos oss tills vi spelat färdigt nästa säsong. Han är en av Sveriges mest lovande i ålderskullen och har mer än väl visat att han vet var målet finns. Han har också visat att han redan nu är mogen för seniorhockey och det ska bli kul att se honom ta nästa steg i BIK Karlskoga i vinter."

Ludwig presenterar sig själv så här:

"Jag gillar det offensiva spelet. Det är där min största styrka ligger även om det förstås också viktigt att hålla defensiven. Jag har under senare tid främst spelat ytterforward och tycker om att spela med fart och använder gärna min skridskoåkning och mitt skott."

Du är fortfarande junior men har redan hunnit spela en del på seniornivå. Vilka förväntningar har du inför utlåningen till BIK Karlskoga?

"Det ska bli grymt spännande att få komma till BIK Karlskoga. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig men det är helt klart ett kliv upp och en ny nivå. Jag vet ju från tiden i Hockeyettan att det inte bara är att kliva ut och tro att man kan köra på som man brukar, här gäller det att vara ödmjuk för uppgiften. Men jag är mycket glad över att ha fått den här möjligheten att få prova på att spela seniorhockey."

Vad vet du om BIK Karlskoga?

"Jag är kompis med Åke Stakkestad så jag vet ju lite genom honom. Karlskoga känns som en stad där man älskar hockey. Spelarna här brukar vara skickliga och är tuffa att möta. Till Nobelhallen åker man inte och tror att man ska vinna några enkla segrar!"

Exakt när göteborgaren ansluter till laget är i skrivande stund inte klart. Först och främst väntar en studentexamen hemma i Göteborg. Vi önskar 'Ludde' lycka till inför den stora dagen och hälsar honom sedan varmt välkommen till BIK Karlskoga!

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle