Inför BIK - AIK Hockey

5 december 2017 19:17

Vi går nu in i den 24e omgången i den än så länge jämna hockeyallsvenska serien. Två matcher står på schemat denna vecka. På fredag är det bortamatch i Västervik men dessförinnan är det dags att mäta krafterna med AIK hemma i Nobelhallen redan imorgon kväll.


Tung förlust senast i hallen där BIK öppnade starkt och även tog ledningen i matchen genom David Lilja i samband med en kontring. Sedan var det Leksand som tog över mer och när slutsignalen gick skrevs slutresultatet till 1-5.

"Vi spelar inte på det sättet vi har pratat om och kommer därför inte upp i den nivån. Vi fokuserar för mycket på anfallsspelet och kommer istället bort oss i försvaret. Mot Timrå och Oskarshamn spelade vi det försvarsspelet vi vill spela men det gör vi inte idag", säger Lagkaptenen Mikael Eriksson i en intervju med Cmore efter matchen.

Förlusten innebär att BIK återigen halkat ner på jumboplatsen och, i kraft av att Troja/Ljungby vann mot Timrå, har smålänningarna tre poängs försprång med en match mer spelad. För BIKs del har man i skrivande stund 24 poäng och alltså tre poäng upp till säker mark.

Morgondagens motståndare AIK kommer senast från en 4-1 förlust borta mot Björklöven. De senaste fem matcherna har resulterat i två segrar och laget befinner sig på en sjätteplats i tabellen med 36 inspelade poäng. Man är seriens fjärde bästa bortalag men har dock torskat de tre senaste borta.

"För det första är varje match en svår utmaning. Spelar inte roll om det är borta eller hemma. Men det krävs att vi gör det vi poängterat sen i fredags - man gör jobbet på isen varje sekund man är där ute. Det är återkommande. Slarvar man med det så lämnar man matcherna lite mer åt slumpen och hamnar i motståndarnas händer. Jobbar vi noggrant och tar tillvara på de lägena vi skapar så ska vi inte bjuda på så mycket och då ger vi oss själva goda förutsättningar för att vinna", säger David Engblom till AIKs hemsida.

Sett till de senaste fem matcherna lagen emellan är det mycket jämt där BIK har vunnit tre och AIK två. Det senaste mötet på Hovet blev en målrik Historia där Fredrik Höggren blev tvåmålsskytt och BIK lyckades vinna med hela 7-4!

På skadefronten börjar läget ljusna för BIK och både Erik Brissle och Emil Jidskog är klara för spel. Brissle kommer dock att spela med Grums åtminstone en match till att börja med. Vilket lag man väljer att ställa upp mot AIK bestäms efter morgondagens träning.

Preliminär laguppställning:

55. Frykholm, Jonathan
35. Jidskog, Emil
- - - - - -
1a kedjan
33. Suvanto, David
50. Lang, Viktor
72. Filip Ahl
12. Thorell, Gustaf
93. Wiklander, Johan
- - - - - -
2a kedjan
13. Bengtsson, Rasmus
63. Parkkonen, Patrik
54. Rommel, Henrik
20. Persson, Juliuz
70. Mattsson, Simon
- - - - - -
3e kedjan
5. Blidstrand, Ricard
66. Lundegård, Jacob
10. Lilja, David
17. Lihagen, Niklas
23. Höggren, Fredrik
- - - - - -
4e kedjan
56. Lindberg, Martin
61. Eriksson, Mikael
73. Eklind, Oliver
71. Berglund, Carl
Extra: 19. Byström Johansson, Adam

Nedsläpp 19.00 i Nobelhallen!

Svenska spels odds inför matchen

2,41 – 4,35 – 2,23