Inför Västerviks IK – BIK
Publicerad: 2019-03-20
Säsongens sista match är här. Omgång fem av playoffserien ska spelas även om det inte gäller något mer än äran när BIK Karlskoga möter Västerviks IK på bortaplan. Nedsläpp 19.00 i Plivit Trade Hallen.

Kvällens motståndare Västervik har gjort en riktigt bra säsong och knep åttondeplatsen i grundserien vilket ledde till playoffspel. I slutspelsserien har laget dock haft det tuffare och endast spelat in en poäng på fyra matcher. Senast kommer laget från en 1–5 förlust mot Modo Hockey på bortaplan, målskytt blev Ken Jäger.

VIK har fem spelare som producerat två poäng på de inledande fyra matcher. Det handlar om Jens Holmström, Erik Ullman, Kim Johansson, Jacob Bjerselius och Ken Jäger.

Emil Kruse och Adam Ohre har delat på målvaktssysslan och spelat två matcher vardera. Den tidigare BIK-målvakten har en räddningsprocent på 90,79.

Västervik har utnyttjat ett av nio lägen i powerplay, vilket ger en effektivitet på 11,11%. I boxplay är laget bättre och står emot 80% av alla utvisningar.


BIK Karlskoga förlorade snöpligt måndagens match mot Västerås IK i Nobelhallen med 1–2 och fick kvaldrömmarna krossade. BIK:s mål gjordes av Juliuz Persson.

– Just nu är man bara tom. Så jäkla tungt att det tar slut på det här sättet, sa målskytten Juliuz efter matchen mot Västerås.

Henrik Larsson, Gustaf Thorell och Fredrik Forsberg har samtliga levererat fyra poäng på de fyra spelade matcherna i playoff, tätt följt av Gustaf Franzén på tre poäng.

Henrik Lundberg har spelat samtliga matcher och övertygat ordentligt. Målvakten har en räddningsprocent på 95,33 och en GAA på 1,25.

BIK har utnyttjat 20% av alla powerplaylägen och klarat av hela 90,91% av alla boxplay.

Läget i BIK

Backen Viktor Lang finns fortfarande på skadelistan och spelar ej. Olle Eriksson Ek har insjuknat och kommer inte heller till spel. Junioren Benjamin Nilsson tillkommer i truppen.

– I övrigt har vi lite småskavanker i truppen vilket gör att vi ännu inte riktigt vet hur vi formerar laget. Trots att vi fortfarande är deppiga över förlusten senast vill vi självklart avsluta på ett snyggt sätt, säger huvudtränare Staffan Lundh.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Benjamin Nilsson)

Backar:

Victor Berglind, Henrik Larsson, Jacob Lundegård, Arvid Aronsson, Ricard Blidstrand, Dennis Fröland, Alexander Leandersson och Alexander Anderberg.

Forwards:

Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Juliuz Persson, Gustaf Thorell, Gustaf Franzén, Fredrik Höggren, Tor Immo, Oliver Eklind, Jonatan Harju, Carl Berglund, Mikael Eriksson, Axel Lindström, Jesper Kokkonen och David Lilja.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,30 - 4,15 - 2,75

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén