Berglund: "Jag tror att vi kommer få ihop ett bra lag"

12 april 2019 10:15

Silly season rullar vidare och den senaste i raden att krita på nytt kontrakt blev slitvargen Carl Berglund. Här bjuder vi på en intervju med 29-åringen från Karlskoga!


Känslan efter att ha signat ett nytt 2-årskontrakt med BIK?

Skönt att få fortsatt förtroende. Jag har spelat i BIK länge och vill inget annat än att vara med på klubbens fortsatta resa.

Hur skulle du sammanfatta säsongen 18/19?

Överlag gör vi en bra säsong. Det är små marginaler, vi är väldigt nära att gå vidare från slutspelsserien och väl där vet man aldrig vad som kan hända, se bara på Leksand och Oskarshamn där båda tar steget upp.

Det är ändå kul att se att lag från Hockeyallsvenskan verkligen rår på SHL-lagen?

Exakt, det kan lika gärna kan vara vi. Vi har i flera matcher varit bättre än både IKO och LIF, men de prickade verkligen in formen rätt och det är bara att gratulera. Tittar man i backspegeln går alltid lag upp varje år och det tror jag det fortsatt kommer att göra.

Hur ser du på din personliga säsong?

Det började väl sådär, men kändes som att det blev bättre och bättre. Vår kedja var lite mer delaktiga offensivt och fick göra lite mål, vilket såklart är kul. För egen del var det helt klart ett lyft från fjolåret.

Vad tror du är anledningen till att du studsat tillbaka?

Svårt att säga, men jag har fått mycket förtroende av Staffan och Johan. Förtroende leder till självförtroende och det ger möjlighet till bättre spel.

Hur går annars tankarna på kommande säsong?

Det är fortfarande tidigt, men det känns bra. Nyförvärven känns spännande och jag tror att vi kommer få ihop ett bra lag.

Ledigt nån vecka till, vad gör du när du är ledig?

Jag har faktiskt renoverat lite i huset. I övrigt försöker jag hålla igång träningen, det har bland annat blivit en hel del padel.

Tack för snacket, kör hårt i sommar!

Tack!