Inför semifinal 2 mot HV71 med Karl Helmersson
Publicerad: 2022-04-10
Lägeskoll med headcoach Helmersson inför nedsläpp i semifinal 2.

Klockan 18.30 idag släpps pucken i semifinal 2 som även den spelas i Husqvarna Garden, Jönköping. Det är tätt mellan matcherna med nytt möte varannan dag och det första mötet i fredags blev jämnt och spännande och slutade 2-1 till hemmalaget trots en stark start av BIK med ett tidigt ledningsmål av Åke Stakkestad.

Karl Helmersson och hans mannar har hunnit analysera fredagens match ur alla tänkbara perspektiv och är fortfarande nöjd med insatsen som helhet.

"Vi fick ju några bortfall under matchen men är trots det med och stör HV i en jämn match. Inte bara själva inledningen var bra utan vi fullföljde hela matchen enligt vår plan. Ett mål av HV71 i powerplay blev avgörande, annars hade matchen kunnat sluta hur som helst. Specialteams avgör ofta den här typen av matcher och marginalerna är små - inte sällan handlar det om milimeter som i 'Björkas' ribbträff under vårt powerplay."

"Vi har tittat på matchen på video och analyserat både vårt och HV71:s spel och kommer att prata med spelarna om smågrejer som vi sett där. Men på det stora hela vill vi fortsätta som senast, vi tar med oss sakerna som vi gjorde bra. All press ligger på HV medan vi är trygga i det vi gör."

Kalle Jellvert och David Lilja tvingades kliva av under matchen och sedan tidigare saknades Henrik Larsson och Juliuz Persson (dag för dag).

"Vi värmer klockan 12.00 i Husqvarna Garden och då kommer vi få ett tydligare kvitto på status hos spelarna. Vi vet att många supportrar undrar men vi väljer att vänta med att kommentera laget och spelarnas prognos tills vi vet säkert."

Vilka förväntningar har du på kvällens match?

"Jag förväntar mig ännu en match med bra tryck i hallen. Samtidigt märkte vi hur stämningen avsevärt sjönk när vu gjorde det vi ska. Det kan vi använda till vår fördel! Vi ska spela hårt och rejält, stå upp i duellerna men inte hamna i några personliga vendettor eller dra på oss några onödiga utvisningar."

Biljetter till semifinal 3 och 4 i Nobelhallen

På tisdag inleds semifinalspelet i Nobelhallen och vi uppmanar alla besökare att komma i god tid till arenan då samtliga åskådare kommer att visiteras innan match. Dessutom är ej mat och dryck tillåten att ta med sig in i arenan.

Biljett till sitt- och ståplats köper du här.

Restaurangbiljett köper du här.

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle