Inför BIK - IK Oskarshamn

28 november 2017 17:25

Czarnecki och Wessner fick en smakstart som nytt tränarpar för BIK senast när man slog tillbaka Timrå på bortaplan. Veckans första match spelas imorgon (onsdag kväll) och motståndet är återigen ett topplag. Denna gång handlar det om de nya serieledarna Oskarshamn som gästar Nobelhallen.


Straffseger senast vilket innebar två poäng och klättring i tabellen. Inför omgång 22 har BIK lämnat över jumboplatsen till Troja/Ljungby och ligger på en trettondeplats till följd av fler gjorda mål. Det är i skrivande stund tre poäng upp till Västervik och det negativa kvalsträcket, vilket gör morgondagens match extra viktig.

Oskarshamn har, som tabellen visar, gått som tåget senaste tiden och har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Senast vann man mot Västervik hemma i smålandsderbyt med 2-1.

Mot BIK har man dock inget drömfacit om man ska se till de fem senaste matcherna. Förra säsongen vann nämligen BIK samtliga möten med Oskarshamn, vilket i sin tur var historiskt. Senast lagen möttes vann dock IKO med 3-1 hemma.

"När jag kollar på Karlskogas senaste match så ser jag att dom spelar lite fränare i man-man-situationer så där kan dom ha fått en effekt av tränarbytet. Det var ju första matchen men jag tycker det finns vissa drag av Czarnecki redan och det kommer säkert bli ännu tydligare", Säger Oskarshamns tränare Björn Hellkvist till IKO:s hemsida.

I BIK-truppen börjar skadeläget ljusna något. Erik Brissle har nu börjat rehabträna och Carl Berglund är återigen redo för spel. Dock är Gustaf Thorell, som fick kliva av senast, osäker för spel. I övrigt är läget oförändrat. Hur man ställer upp mot Oskarshamn avgörs under morgondagen.

Preliminär laguppställning:

55. Frykholm, Jonathan
35. Fornbrandt, Jonatan
- - - - - -
1a kedjan
33. Suvanto, David
50. Lang, Viktor
72. Filip Ahl
73. Eklind, Oliver
93. Wiklander, Johan
- - - - - -
2a kedjan
13. Bengtsson, Rasmus
63. Parkkonen, Patrik
54. Rommel, Henrik
20. Persson, Juliuz
70. Mattsson, Simon
- - - - - -
3e kedjan
5. Blidstrand, Ricard
66. Lundegård, Jacob
10. Lilja, David
17. Lihagen, Niklas
23. Höggren, Fredrik
- - - - - -
4e kedjan 19. Byström Johansson, Adam
56. Lindberg, Martin
45. Lindström, Axel
61. Eriksson, Mikael
71. Berglund, Carl

Extra: 12. Thorell, Gustaf(?)

Nedsläpp 19.00 i Nobelhallen!

Aktuella Matchodds Svenska Spel

2,72 – 4,10 – 2,07