Inför BIK - IK Oskarshamn
Publicerad: 2017-11-28

Czarnecki och Wessner fick en smakstart som nytt tränarpar för BIK senast när man slog tillbaka Timrå på bortaplan. Veckans första match spelas imorgon (onsdag kväll) och motståndet är återigen ett topplag. Denna gång handlar det om de nya serieledarna Oskarshamn som gästar Nobelhallen.

Straffseger senast vilket innebar två poäng och klättring i tabellen. Inför omgång 22 har BIK lämnat över jumboplatsen till Troja/Ljungby och ligger på en trettondeplats till följd av fler gjorda mål. Det är i skrivande stund tre poäng upp till Västervik och det negativa kvalsträcket, vilket gör morgondagens match extra viktig.

Oskarshamn har, som tabellen visar, gått som tåget senaste tiden och har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Senast vann man mot Västervik hemma i smålandsderbyt med 2-1.

Mot BIK har man dock inget drömfacit om man ska se till de fem senaste matcherna. Förra säsongen vann nämligen BIK samtliga möten med Oskarshamn, vilket i sin tur var historiskt. Senast lagen möttes vann dock IKO med 3-1 hemma.

"När jag kollar på Karlskogas senaste match så ser jag att dom spelar lite fränare i man-man-situationer så där kan dom ha fått en effekt av tränarbytet. Det var ju första matchen men jag tycker det finns vissa drag av Czarnecki redan och det kommer säkert bli ännu tydligare", Säger Oskarshamns tränare Björn Hellkvist till IKO:s hemsida.

I BIK-truppen börjar skadeläget ljusna något. Erik Brissle har nu börjat rehabträna och Carl Berglund är återigen redo för spel. Dock är Gustaf Thorell, som fick kliva av senast, osäker för spel. I övrigt är läget oförändrat. Hur man ställer upp mot Oskarshamn avgörs under morgondagen.

 

Preliminär laguppställning:

55. Frykholm, Jonathan 
35. Fornbrandt, Jonatan

1a kedjan  
33. Suvanto, David
50. Lang, Viktor
 
 72. Filip Ahl
 73. Eklind, Oliver
93. Wiklander, Johan

2a
kedjan

 
13. Bengtsson, Rasmus
63. Parkkonen, Patrik
 
  54. Rommel, Henrik
  20. Persson, Juliuz
70. Mattsson,  Simon

3e kedjan  
5. Blidstrand, Ricard
66. Lundegård, Jacob
 
10. Lilja, David
  17. Lihagen, Niklas
23. Höggren, Fredrik

4e
kedjan

  19. Byström Johansson, Adam 
56. Lindberg, Martin
 
 45. Lindström, Axel
61. Eriksson, Mikael
71. Berglund, Carl

 

Extra: 12. Thorell, Gustaf(?)

 

Nedsläpp 19.00 i Nobelhallen!

 

Aktuella Matchodds Svenska Spel

2,72 – 4,10 – 2,07

Robin Bivefors