Intervju med comebackande Berglind

12 januari 2018 11:00

– Vi måste hålla huvudet högt, släppa ner axlarna och köra på, säger Victor Berglind till hemsidan.


Tja Victor! Tillbaka i spel igen efter 2.5 månaders frånvaro. Hur är läget? Hallå! Jodå, det är väl så bra som det kan vara, det har varit jobbigt att stå bredvid. Nu känns det riktigt gött att vara tillbaka i spel och kunna hjälpa laget igen.

Du var med sist mot AIK, men ingen speltid. Imorgon sker den riktiga comebacken? Ja, det är tanken. Jag har varit på is i tre veckor och gått för fullt de senaste 10 dagarna. Det ska bli riktigt roligt att få spela igen. Lite extra roligt när det vankas enkronasmatch och mycket folk i Nobelhallen.

Vad säger du annars om matchen mot AIK? Det var ett stort steg framåt. Förutom de första 6–7 minuterna spelar vi bra försvarsspel och för matchen. Vi fick igenom många skott från blå och skapade flera bra målchanser, synd att vi inte får in någon puck.

Hur är känslan i gruppen efter alla förändringar som skett den senaste tiden? Överlag känns det ändå bra. Vi måste hålla huvudet högt, släppa ner axlarna och köra på. Det är fortfarande mycket poäng kvar att spela om och vi tror fortfarande på detta. Vi har kommit till ett läge där vi inte har så mycket att förlora längre, det är bara att gå ut och köra och ha kul.

Spelmässigt, vad måste bli bättre just nu? Senaste tiden har vi haft väldigt svårt med att göra mål, så där måste vi bli bättre. Jag tycker att vi annars har rättat till försvarsspelet de senaste veckorna och släpper inte alls till lika mycket lägen som vi gjorde tidigare.

Avslutningsvis, vad har du för hälsning till alla BIKare inför BIK-Kronan? Vi behöver verkligen allt stöd vi kan få just nu. Tillsammans ska vi vända på detta och vi har långt ifrån gett upp. Kom igen nu alla BIKare, kom till Nobelhallen imorgon!