Juel: "Jag har hört mycket gott om klubben"
Publicerad: 2019-04-02
Han blev silly seasons första nyförvärv. Tim Juel lämnar tryggheten i Östersunds IK och flyttar drygt 53 mil söderut för Hockeyallsvenskan och BIK Karlskoga.

Varmt välkommen till BIK, Tim!

Tack så mycket!

Hur är känslan över att lämna Östersund för Karlskoga och Hockeyallsvenskan?

Det känns jättebra. Jag har hört mycket gott om klubben av gamla spelare, det är bara positivt och jag ser verkligen fram emot hösten.

Vad vet du om BIK Karlskoga?

Jag vet att Karlskoga ligger i Värmland, haha. I övrigt har jag förstått att BIK har inbitna och lyriska supportrar. Sen är det väl ingen hemlighet att Karlskoga är en lite speciell miljö att vara i och att det finns en jargong i laget som är positiv. Det kan inte vara en slump att BIK ständigt är med i toppen och allt som oftast skeppar spelare till SHL.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

Jag är positioneringssäker och explosiv i sidled. Kanske inte den mest atletiska målvakten, utan jag gillar att agera lugnt i kassen.

Det låter lite som Henrik Lundberg?

Hehe ja kanske det, det var faktiskt en som sa det häromdagen, att vi liknar varandra i spelstilen.

Känner du annars någon spelare i dagens BIK?

Nej ingen alls, känner dock till flera namn. Jag har spelat i ettan hela mitt liv uppe i norr vilket har gjort att man inte mött jättemånga spelare söderut.

Det blir första gången du lämnar tryggheten?

Lite så, jag är dock uppvuxen sex mål utanför Östersund, men visst blir kommande flytt desto längre.

När går flyttlasset?

Jag vet inte riktigt, men det blir säkerligen några besök under våren. Det brukar väl hållas fystester, kanske nån teambuilding eller testa utrustning. Den stora flytten går troligtvis inte för ens senare i sommar. Jag jobbar och tränar på uppe i Östersund till dess.

Tack för snacket och återigen, välkommen till BIK!

Stort tack, jag ser fram emot denna utmaning.

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén