Stolta BIKare: Ungdomslagen berättar om sin säsong (Del 2)
Publicerad: 2022-04-20
Stolta BIK:are är vi allihopa! I två artiklar berättar BIK Karlskoga Ungdoms lag kort om sin säsong. I del två är det dags för de äldsta lagen - födda år 2010 och tidigare samt målvaktsgruppen att berätta om sin säsong.

I den första delen berättade tjejerna, hockeyskolan och lagen upp till och med spelare födda senast 2011 om sin säsong. Den kan du läsa här. Här har alla lag med spelare från U16 och ned till födda 2010 samt målvaktsgruppen fått chansen att delge oss lite information från sin säsong.

Team 10

Så här berättar lagledaren Niklas Fransson:

"Vi är i dagsläget 17 utespelare och 4 målvakter som tränar med oss. Två av dessa är tjejer. Vi är 9 st ledare, 4 tränare, 4 materialare och 1 lagledare (jag). Vi har spelat i U-12 Östra under säsongen och endast förlorat mot Färjestad. Höjdpunkterna har vart de två cuper vi varit med på: Farsta hockey games i Sthlm och Nordic Youth Trophy där vi slutade 4:a i A-slutspelet."

"Det som kännetecknar vårt lag är att laget går före jaget och att vi har en skön stämning bland spelarna."

Tränarnas namn är Magnus Tegnelund, Krister Hollsten, Hilding Bergius och Peter Frelenius.

{!B}

Team 09

Så här berättar lagledaren Helena Jonsson om laget:

"Team 09 är ett tight gäng där nästan alla hängt ihop sedan skridskoskolan. Vi är 22 utespelare, 3 målvakter samt 11 ledare. Extra kul är att alla ledare även varit med sedan starten. Då vi är olika åldrar har olika kunskaper kunskaper och två kvinnor så blir vi väldigt starka tillsammans med olika fokusområden. Vi är extra glada över den fina sammanhållningen som är i spelargruppen."

"Alla känner sig trygga med varandra, och respekterar varandras olikheter, och kan se styrkor i att vi är olika. Hallen ska vara ett ställe dit man kommer även om man haft en tuff dag i skolan och så vidare. Detta har vi under flera år fått ros för av föräldrar."

"Vi ledare fokuserar mycket på att se alla individer. Hälsa, prata och kolla läget utanför is. Det är knappt någon som slutar, utan vi fyller sakta på med nya spelare som börjar lite sent i karriären då vårat Team har ett rykte om sig att vara välkomnande!"

"Vi spelar i två olika serier, både Värmland och Örebro, och åker varje säsong på flera cuper på olika nivåer för att fokusera på varje individs personliga utveckling."

Ledare:

Huvudtränare Mikael Heiche, tränare Patrick Jonsson, Krister Alm och Mattias Granfält.

Lagledare Helena Jonsson och Susanne Svensson

Fystränare Jonas Karlsson

Materialare Christian Kihlman, Peter Larsson, Anders Wulfstrand och Kent Granfält

{!A}

Team 08

Så här berättar Magnus 'Ragge' Ragnarsson om lagets säsong:

"Vi inledde säsongen med ispremiär den 9 augusti. Därefter var vi anmälda till tre cuper:

Nordic youth trophy, där vi slutade på 3e plats i C-slutspelet

Quality hotel trophy, där vi vann i tuff konkurens med bla. Kållered, Uddevalla & Väsby

Grästorp Night cup, där vi slutade på plats 4 av 10 anmälda lag."

"Seriespelet började den 1 Oktober i U14 östra som är en kvalserie för fortsatt spel i div 1 eller div 2 i Värmland. Vi kvalade oss vidare till div 1 som vi också blev totalsegrare i säsongen 21/22. Det innebär att vi blev bästa Värmlandslaget i U-14 denna säsongen, vilket var underbart efter en hel säsongs kämpande. Vi har även spelat DM och där slutade vi på en tredjeplats efter FBK och Forshaga."

"Spelarna tyckte att det var väldigt kul när våra faddrar, Gustaf Franzén och David Lindquist, var med och tränade med oss. Våra killar var lite blyga först men det släppte snabbt."

Truppen består av 18 killar födda 2008 varav två är målvakter. Vi är också sex ledare som är med runt laget."

{!D}

Team 06/U16 R

Så här berättar tränaren Björn Östlund om sitt lag, U16 Regional:

"I år var klubben tillbaka i U16 Regional med vårt U16 lag efter att under ett par säsonger spelat i U16:1 Värmland. Många av de andra lagen har satsat väldigt hårt och rekryterat större delen av sina lag från andra klubbar. Brynäs, Örebro och VIK har i stort sett ställt upp med sina TV-puckstrupper i serien medan Mora, Leksand, FBK och BIK fått dela på distriktens spelare. Vi plockade in tre spelare från Hammarö och en från Kristinehamn och resterande spelare kom från vår egen förening och tidigare års lag."

"Seriespelet har det varit väldigt utvecklande och vi har verkligen tagit steg under året, både spelmässigt som lag men även individuellt för grabbarna. Det har varit många jämna matcher där vi har fått prestera på topp och verkligen tävlat mot de andra lagen. Resultatmässigt har vi spelat jämnt mot lag som Mora och VIK, vi har haft ett övertag mot Leksand medan vi inte klarat hålla spelet och fokuset uppe i alla matcher mot FBK, Brynäs och Örebro."

Team 06/U16 1

Så här säger tränaren Nicklas Hahne om sitt lag, U16 division 1.

"U16 div1 är ett matchlag som består av spelare från åldersgrupp 06 och 07. Totalt har 5 målvakter och 36 utespelare deltagit i seriespel där vi kom tvåa efter 14 vinster och 7 förluster."

"Vi har använt många olika spelare i seriespel och det är positivt att vi placerade oss så bra i serien trots att inte alla tränar ihop dagligen utan i olika träningsgrupper. Det tyder på att man anpassar sig snabbt till dom man spelar med."

Ledare för detta lag har varit: Tränare Nicklas Hahne, lagledare Johan Karlsson samt materialare Åsa Gruvberger och Mikael Reinholdsson.

{!E}

Målvaktsgruppen

Tränaren Hasan Grabovica har följande att berätta om sitt målvaktsgäng:

"Våra målvakter har tränat teknik o räddningar en dag i veckan under hela säsongen. Vi brukar vara ca 15-20 st tjejer o killar från åldrarna 9-16 år och tre tränare: förutom mig , Anders Järlesjö och Marcus Nowak. "

"Det är fantastiskt kul att se utvecklingen som sker för alla målisar när det gått någon månad in på säsongen. Blicken på pucken och hur de verkligen gillar att träna extra och finslipa på detaljer. Höjdpunkten var nog trots allt när vi hade besök på träningen av våra faddrar Lars Volden och Marcus Hellgren."

"Ett extra tack skickar vi till A-pojks utespelare som deltagit med 6-8 skyttar på varje pass. Finns det någon som brinner för målvaktsutveckling så tveka inte att höra av er, det finns gott om plats för ytterligare nån målvaktstränare runt våra grymma ungdomar."

{!C}

(Fotnot: Jag har inte fått något bidrag från Team 07.)

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle