Inför Almtuna IS - BIK
Publicerad: 2019-02-13
Omgång 45 står för dörren när tredjeplacerade BIK Karlskoga åker till Uppsala för att möta trettondeplacerade Almtuna IS. Nedsläpp sker 19.00 i Gränby Ishall!

AIS har varit en av de negativa överraskningarna i årets Hockeyallsvenska och har spelat in 49 poäng på 44 matcher. Till kvällens match har man förlorat två raka matcher, senast blev det torsk med 1–5 mot Leksands IF. Almtunas enda målskytt var då Alexander Lunsjö.

– Vi såg lite uppgivna ut och vi gjorde inte saker fullt ut. Vi måste tillbaka till grunderna, sa tränare Nichlas Falk efter matchen mot LIF.

Den rutinerade räven Tony Mårtensson har levererat fina 44 poäng och ligger tvåa i den totala poängligan. Värmlänningen Viktor Hertzberg ligger tvåa i den interna poängligan på 33 pinnar.

Almtuna gör mål på 18,66% av alla chanser i powerplay och reder ut drygt fyra av fem försök i boxplay (80,28%).

Arvid Ljung har spelat flest matcher i mål och visar upp en räddningsprocent på 91,52 efter 30 starter.


BIK Karlskoga kommer till kvällens match med tre raka segrar. Senast tog laget en stark 2–1 seger på hemmaplan mot tabelltvåan IK Oskarshamn. BIK:s båda mål stod Fredrik Forsberg för.

– Nu gäller det bara att fortsätta som vi gör. Vi är inne i en bra trend och det gäller att ta en match i taget. Vi har visat nu att vi kan störa vilket lag som helst men det är en jämn serie och vi ska försöka ta så många poäng som bara möjligt, sa ”Foppa” efter matchen.

Gustaf Thorell har klivit upp i topp i den interna poängligan med sina 30 poäng. På en delad andraplats finner vi Fredrik Forsberg och Gustaf Franzén på 28 poäng vardera.

I spel i numerärt överläge placerar sig BIK på en sjundeplats i ligan och utnyttjar 19,86% av alla försök i powerplay. I boxplay är laget desto bättre och dödar 81,97% av alla utvisningar.

Henrik Lundberg har vaktat kassen vid 31 tillfällen hittills och har överlag svarat för en fin säsong. Han räddar 92,66% av alla skott och släpper i snitt in 2,14 mål/match.

Läget i BIK

David Lilja är tillbaka i laget efter landslagsuppdrag. Skellefteå-lånet Linus Lindström återvänder till SHL igen med omedelbar verkan. På skadelistan är sedan tidigare Viktor Lang och Mikael Eriksson.

– Lundberg fortsätter i kassen. I övrigt får vi se hur vi formerar laget, säger tränare Staffan Lundh.

– Almtuna spelar ett tajt försvarsspel. Det gäller att vi är heta framför deras målbur och ger oss möjligheten att trycka in några puckar, avslutar Lundh.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Dennis Fröland, Ricard Blidstrand, Jacob Lundegård, Victor Berglind, Alexander Leandersson, Henrik Larsson, Arvid Aronsson.

Forwards:

Juliuz Persson, Gustaf Franzén, Jonatan Harju, Jesper Kokkonen, Oliver Eklind, Tor Immo, Fredrik Forsberg, Oskar Bäck, Gustaf Thorell, Carl Berglund, Axel Lindström, Fredrik Höggren och David Lilja.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,52 - 4,30 - 2,30

Nästa hemmamatch spelas på onsdag 20/2 då IF Björklöven gästar Karlskoga och Nobelhallen.

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén