Kristofer Näslund: "Han var alltid mån om att få in alla fåren in i fållan"
Publicerad: 2019-02-08
Ikväll kommer Tobias Thermells #11 att pensioneras genom att hissas till Nobelhallens tak. På våra digitala kanaler samlar vi hyllningar från några av Tobias tidigare lagkamrater och ledare. Nu är det hög tid för den före detta tränarkollegan och lagkamraten Kristofer Näslund att hylla Thermell! #Hissaelvan

Vilken betydelse har Tobias haft för BIK Karlskoga?

Tobias har alltid stått för det lite annorlunda, det som har ansetts som originellt och unikt. Att sticka ut, att vara annorlunda på ett positivt sätt. Han har drivit ”laget framför allt” genom sitt osjälviska sätt att vara på har han starkt bidragit till skapandet av en kultur. En kultur som från början kallades Boforsandan. BIK-andan, som den numera kallas, kommer till mycket stor del från ”Tobban”.

Hur var Thermell som kamrat på och vid sidan av isen?

I större sällskap var han alltid centralfiguren dit alla ögon drogs åt. Han var alltid mån om att få in alla fåren in i fållan. Alla i rummet skulle vara med på det som ”TT” hade på gång och han hade alltid något på gång vid större sammankomster. Det är den här personen de flesta känner och har lärt sig att tycka om.

På tu man hand är det inte lika många som känner honom så väl. Jag skulle beskriva honom som lyssnande, smart, pålitlig, positiv och lojal i allra högsta grad. En sådan vän som jag blint litar på och som aldrig skulle svika en kamrat. ”Tobban” kan konsten att alltid se saker positivt.

Kan du lyfta fram en specifik händelse du aldrig kommer att glömma med #11?

Eftersom jag skrev en krönika om händelse på isen så väljer jag en utanför denna gång.

När Tobias fyllde 30 år bjöds det på surprisefest som avslutades på Statt i Karlskoga. Jag kommer aldrig att glömma när han ”tog över” som dirigent därinne. Han delade snabbt upp lokalen i två stycken med folk på varsin sida om honom (centralfiguren såklart). Därefter kommenderade han med övertydligt kroppsspråk hur högt eller lågt alla skulle låta i hans olika ramsor och sånger. De som försökte smita undan leken stod minuterna senare och dansade efter hans pipa, leende såklart. Under 30 minuter styrde han ensam hela skutan ohotad.

// Kristofer Näslund

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén