Inför BIK - MODO

7 februari 2018 08:00

Ny vecka och ännu en ny hemmamatch när vi nu går in i omgång 43 av Hockeyallsvenskan. Under onsdagen gästar MODO Nobelhallen och BIK har nu chansen att förlänga segersviten hemma till 6 raka matcher.


Storseger senast när BIK besegrade Troja/Ljungby i Nobelhallen med 6-2. Detta medförde fjärde raka hemmasegern och tre nya poäng vilket innebär att man nu har två poäng upp till Troja på trettondeplatsen. I kraft av att Västervik vann mot Vita Hästen har man dock fem poäng upp till kvalstrecket (notera dock att Västervik har en match mer spelad).

Kvällens motståndare MODO hittar vi på en åttoneplats i tabellen vilket betyder att laget från Ö-vik i skrivande stund innehar den sista playoff-platsen med 61 inspelade poäng, tio poäng före BIK.

Man har precis som BIK vunnit fyra av de fem senaste matcherna och vann i förra omgången med 3-2 borta mot Västervik. Man är seriens nionde bästa lag i bortastatistiken, samma plats som BIK har i den motsvarande statistiken gällande hemmamatcher.

I MODO hittar vi också den före detta BIKare Henrik Björklund som hittills denna säsong producerat 17 poäng på 28 spelade matcher. De tre tidigare mötena denna säsong har slutat med två MODO-segrar och en BIK-seger (senast 1-5 uppe i Ö-vik).

Långtidsskadade forwarden Daniel Bernhardt är sedan tidigare borta. Med andra ord mönstrar BIK Karlskoga samma trupp som i segermatchen mot Troja Ljungby.

Truppen:

Målvakter: Emil Jidskog och Olle Eriksson Ek

Backpar:

Viktor Lang - Jacob Lundegård

Arvid Aronsson - Victor Berglind.

Ricard Blidstrand - Rasmus Bengtsson

Alexander Leandersson - David Suvanto

Kedjor:

Henrik Rommel - Victor Backman - Gustaf Thorell

Juliuz Persson - Rodrigo Abols - Fredrik Forsberg

Fredrik Höggren - Niklas Lihagen - Filip Ahl

Calle Berglund - Mikael ”Daggen” Eriksson - Axel Lindström

Extra: Oliver Eklind

Svenska Spels Matchodds

2,20 – 4,45 – 2,50

Nedsläpp i Nobelhallen kl 19.00!