Spännande nyheter inför hemmapremiären och den nya säsongen!

14 oktober 2021 10:20

Ingen har väl missat att vi äntligen har hemmapremiär på lördag 18.00 när Västervik gästar? Intresset för matchen och den nya säsongen är stort och vi har ett gäng spännande nyheter att förmedla.


På lördag är det alltså hemmapremiär för BIK Karlskoga efter att vi inlett säsongen med sex raka bortamatcher. Många har frågat varför det varit så många bortamatcher och det korrekta svaret är att man när schemat gjordes förväntade sig att renoveringen av Nobelhallen nu skulle vara i gång. Renoveringen förväntas dock dra igång vid årsskiftet och den beräknade sluttiden, senhösten 2023, ligger fortfarande kvar. Byggplaneringen innebär att BIK även nästa säsong kommer inleda med en rad bortamatcher.

För vår del innebär lördagens hemmapremiär även den första matchen på ett och ett halvt år med full publikkapacitet i och med att restriktionerna kring deltagarantal togs bort 29/9. Glädjande nog märker vi av ett stort intresse för både BIK Karlskoga i allmänhet och hemmapremiären i synnerhet. Sittplats är så gott som slutsåld inför lördag och till fem av de sex inledande inledande matcherna är restaurangbiljetterna slut. (Restaurangbiljetter till Tingsryd, onsdag 20/10 finns fortfarande att boka här.)

Nytt för i år är att vi för bästa möjliga matchladdning öppnar upp Nobelhallen två timmar innan matchstart istället för som tidigare, en och en halv timme innan.

Vi kommer ha två pubar öppna under varje match och större sällskap kan via oss på marknad boka vår möteslokal med hockeypytt & uppsnack. Perfekt för att komma i hockeystämning!

I restaurangen har Gunilla Karlsson och hennes gäng förberett en ny härlig meny av samma höga kvalitet som har gett oss en del uppmärksamhet i hockeykretsar. Restaurangen öppnar en och en halv timme före matchstart även i år. Passa gärna på att ta en drink eller en öl i puben innan. Alkoholfria alternativ finns förstås också.

Exklusivt för dig som är på plats är Studio BIK där vår ciceron Peter Hedin under hela säsongen kommer att ha intressanta gäster och annat innehåll som bara visas i Nobelhallen.

Under hemmapremiären kommer det hända många roliga saker:

Möt våra spelare! Henrik Larsson, Åke Stakkestad, Sebastian Collberg och Edwin Lindström finns på plats i entréhallen klockan 16.00-18.00. De hjälper dig bli medlem i BIK Karlskoga och hos dem kan du även köpa årskort, få autografer och prata hockey.

IQ-fuel finns på plats i hallen och ordnar provsmakning och försäljning av sina svensktillverkade funktiondrycker. Självklart är de fria från koffein och godkända för försäljning till alla åldrar.

Svensk Fastighetsförmedling och Aktivaliva finns på plats för att informera om sina verksamheter.

I stora puben underhåller trubadur Jörgen Nilsson och givetvis har vi fyllt på med massor av gott att äta och dricka.

Studio BIK sänder klockan 17.40 uppsnack med Torsten Yngveson. Det följs sedan upp med spelarintervjuer under pågående match.

En tråkig nyhet är att halsdukarna till er säsongskortsinnehavare, som vi förväntat oss att ha hemma senast till hemmapremiären, tyvärr är ytterligare försenade. Enligt vårt senaste besked från leverantören kommer vi få dem i slutet av månaden och vi kommer att dela ut dem i samband med en hemmamatch så snart vi fått dem. Vi lovar att hålla er informerade om detta.

Nu hjälps vi åt att fylla Nobelhallen och skapa rejält med tryck så vi får en riktig fest på lördag och även framöver!

Köp din biljett till hemmapremiären och kommande matcher här.

Säkra din plats i arenan genom att välja årskort - läs mer och boka här.