BIK-TV: Eftersnack BIK - Mora IK 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)
Publicerad: 2019-10-12
BIK vann tämligen klart lördagseftermiddagens drabbning med Mora IK hemma i Nobelhallen. 4-1 skrevs segersiffrorna till efter mål av Gustaf Thorell (2), Karl Jonsson och Tor Immo. Vi följer upp matchen tillsammans med Thorell och Staffan Lundh.

BIK studsade snabbt tillbaka efter 6-3-förlusten borta mot Björklöven i onsdagens tidiga seriefinal. Det var inget snack om saken i lördagens hemmamatch mot Mora IK där BIK tog taktpinnen från start, behöll den genom hela matchen och vann rättvist med 4-1 och periodsiffrorna 2-1, 1-0 och 1-0.

Gustaf Thorell stod för två av matchens mål medan Karl Jonsson och Tor Immo stod för de två resterande. Noterbart är fin utdelning i powerplay då samtliga mål utan Jonssons kom i powerplay, vilket innebar mål i tre powerplay av fem möjliga. Nikola Pasic assisterade till tre av målen, där frampassningen till Jonssons mål var riktigt snygg.

Det har varit och är fortfarande visst manfall i truppen men Tor Immo var alltså tillbaka inför lördagens match tillbaka medan David Lilja och August Gunnarsson fortsatt är indisponibla.

På backsidan saknas fortfarande Victor Berglind och Kevin Ekman Larsson. Därför har man, som tidigare rapporterats, lånat in den 20-åriga talangfulla backen Lukas Pilö från Örebro HK. Pilö, med tröjnummer 5, inledde matchen som sjunde back men kom in tillsammans med Alexander Leandersson redan i den första perioden och drog direkt ned applåder för några snygga dragningar och ett resolut avslut.

Tim Juel, som hoppade in i tredje perioden i onsdags, stod från start i matchen mot Mora och noterades för fina 95 i räddningsprocent.

Efter nio omgångar är BIK trea i tabellen med 19 inspelade poäng, två poäng efter tvåan Timrå IK och fyra poäng efter serieledande IF Björklöven. Fyran Karlskrona HK har 16 poäng. Nästa match för BIK:s del är bortamatch mot Södertälje SK på onsdag 16/10. Nästa hemmamatch går av stapeln på fredag 18/10 när Västerås gästar Nobelhallen.

Ni som vill fördjupa er mer i matchfakta hittar detta nedan. Vi andra går direkt på Eftersnacket, som idag innebär intervjuer med dubbla målskytten Gustaf Thorell samt tränaren Staffan Lundh.

Matchfakta BIK Karlskoga - Mora IK 4-1 (2-1,1-0,1-0)

Skottstatistik 31-20 (13-8, 5-8, 13-4)

Publik:2622

Första perioden 2-1, skotten 13-8

Ett kreativt och spelsuget BIK tog kommandot från start, åkte sig till flera bra lägen och ledde rättvist efter första perioden. Lukas Pilö kom in med lite drygt fem minuter kvar av första perioden och drog omedelbart ned applåder genom några snygga dragningar som följdes upp av ett stenhårt skott på mål som dock täcktes undan.

15.32 1-0 Powerplaymål av Gustaf Thorell, assisterad av Wilhelm Westlund och Nikola Pasic.

17.17 1-1 Mora kvitterade i powerplay när Alexander Anderberg satt på botbänken för en hakning.

19.38 2-1 Karl Jonsson förvaltar snygg pass från Nikola Pasic. Assistpoäng även till Jonatan Harju.

Andra perioden 1-0, skotten 5-8

Fortsatt mycket BIK i andra perioden även om Mora stundtals var giftiga när de kom till avslut och också vann skottstatistiken.

8.18 3-1 Favorit i repris från första perioden – powerplaymål av Gustaf Thorell, assisterad av Wilhelm Westlund och Nicola Pasic.

Morabacken Victor Amnér stod för en klockren ribbträff i slutet av den andra perioden men strax efter prickade även BIK:s Filip Roos målramen bakom Moramålvakten Isak Wallin.

Tredje perioden 1-0, skotten 13-4

Två täta Mora-utvisningar i inledningen av den tredje perioden gav BIK möjlighet att spela fem mot tre i nästan trettio sekunder.

Jesper Kokkonen och Fredrik Forsberg var båda nära att göra mål innan Tor Immo ökade på ledningen till 4-1, i spel fem mot fyra, efter 4.46. Oliver Eklind och Filip Roos assisterade till Immos mål.

BIK fick ytterligare en chans i powerplay med drygt 6 minuter kvar av tredje perioden och fortsatte att spela bra i numerärt överläge. Wilhelm Westlund var närmast när han avlossade ett tungt backskott som strök utsidan av stolproten men något mål blev det inte den här gången. Matchen slutade därmed 4-1 till BIK som också tog hem skotten med 31-20.