Tränarbloggen

Under "Tränarbloggen" får ni senaste nytt från BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh och Johan Schoultz. (Uppdaterad 4/12)

Veckorna tuffar på med sån fart så man hinner knappt med i svängarna. Med ett schema som innehåller tre matcher per vecka får både spelare och ledare veta att vi lever.

Som ledare är det inte slut i och med slutsignalen. Då börjar jobbet att analysera vad som hänt under matchen. Detta ska ju göras på ett så ”nyktert” sätt oavsett om vi vinner eller förlorar. Att inte färgas för mycket av resultatet är väl en svår del i det hela. Här är just videoanalysen och de program vi använder till det en ovärderlig hjälp där man kan i lugn och ro kolla igenom matchen. Vi trycker inte ut all info till spelarna utan vi försöker välja vad som kan vara av vikt att veta för att inte bli överösta med information. Vissa gånger handlar det om hela laget som får informationen andra gånger blir det en mer individuell genomgång eller enheter typ powerplay/boxplay.

När man väl stängt matchen som är spelad så är man ju redan i startgropar att kolla nästa motståndare. Vi börjar nu efter hand att veta ungefär hur motståndarna uppträder, styrkor och svagheter. Men det gäller ju hålla sig uppdaterad så det inte är några stora överraskningar och specialiteter som lagts till i spelet. Så inför nästa uppgift försöker vi kolla igenom de senaste matcherna de spelat. Stora delar av sista matchen plus en del highlights från ytterligare av de 2-3 senaste matcherna brukar ge en fingervisning om vad som väntar. Ett tidsödande jobb som leder till en 5-10 min videogenomgång för spelarna någon gång under matchdagen. Allt för att alla ska ha en och samma bild av vad som kommer hända därute.

Ungefär så här har det rullat på under några månaders tid och nu gäller det för oss att hålla i det goda jobbet och verkligen orka kriga vidare för att hålla ställningarna framöver.

Jag tycker killarna verkligen gör ett kanonjobb kväll efter kväll i matcherna och jag hoppas ni förstår att det ibland kan komma en svacka under våra matcher där inte allt är glimrande glamour i vårt spel. Detta händer alla lag men visst svider det i både supportrar och oss tränare när vi sätter oss i konstiga situationer men jag lovar ingen gör det medvetet. Det är många snabba beslut som ska tas under väldigt korta tidsrymder.

Nu väntar en kortare turné till Karlskrona. Avresan sker på tisdag kl. 11 efter att vi kört ett kortare ispass på morgonen. Väl framme på kvällen blir det middag och sen på onsdag förberedelser med lätt träning/video samt att se till att vara så förberedd det går när pucken släpps kl. 19.00.

Fortsätt stötta oss på det fantastiska sätt som ni gör hela tiden. Det gör verligen skillnad!

Varma hälsningar Staffan