Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Intervju med Jeff Hayes

Publicerad: 2017-05-09 11:25

- Jag spelade i OHL i fyra år och pluggade på universitetet för att få min examen. När jag slutade skolan flyttade jag till Budapest och spelade i MAC Budapest i Mol Liga. Den senaste säsongen spelade jag i Tyskland för Lausitzer Füche.

Hej Jeff! Varmt välkommen till BIK Karlskoga. Hur mår du?
Hej Jakob. Tack, jag mår bara bra.

Kan du beskriva dig själv som hockeyspelare?
Jag är en liten spelare som alltid försöker använda min skridskoåkning och snabbhet. Sen vill jag alltid vara den som jobbar hårt, men överlag så är det väl annars min skridskoåkning som sticker ut.

Varför valde du Sverige och BIK?
Jag har pratat med flera killar som spelat i Hockeyallsvenskan och de har bara bra saker att säga om hockeyn. Sen har jag förstått att livskvaliteten i Sverige är bra med många trevliga människor. BIK verkar också alltid vara ett av de bästa lagen i ligan, det spelade givetvis också in i mitt val.

Vad vet du om ditt nya lag?
Ska jag vara ärlig så vet jag i princip ingenting. Jag har förstått att BIK är ett topplag i Allsvenskan, inte mycket mer än så.

Kan du berätta lite kortfattat om din karriär?
Jag spelade i OHL i fyra år och pluggade på universitetet för att få min examen. När jag slutade skolan flyttade jag till Budapest och spelade i MAC Budapest i Mol Liga. Den senaste säsongen spelade jag i Tyskland för Lausitzer Füche.

Vad tyckte du om den senaste säsongen i Tyskland?
Förra året var bra. Vi var lite underdogs inför säsongen, men vi spelade bra och slutade på en sjätteplats och gick till slutspel. För mig personligen hade jag en skada i början vilket ledde till en lite tyngre start. Efter det släppte mycket och i det stora hela är jag nöjd med min säsong.

Du spelade med Patrik Parkkonen i Tyskland, som också ska spela i BIK kommande säsong. Vad säger du om han som hockeyspelare?
Ja, jag och “Parksy” spelade i princip hela säsongen tillsammans. Han är en bra offensiv back som har en bra skridskoåkning, sen får jag inte glömma hans grymma skott från blålinjen.

När går flyget till Sverige?
Jag är ännu inte helt säker på datum, men jag räknar med att det blir i slutet av juli månad.

Tack för snacket, Jeff. Vi ses till hösten!
Tack själv. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong.

 
Jakob Bengtzén
Kund & Kommunikationsansvarig
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB