Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Intervju med Victor Ejdsell

Publicerad: 2017-05-16 10:29

- Jag mår jättebra, det är lite svårt att ta in vad som har hänt. Lite ofattbart att man kan få ett NHL-kontrakt efter en säsong i Hockeyallsvenskan, säger Victor Ejdsell till hemsidan. 

Stort grattis till NHL-kontraktet, Victor! Hur mår du?
Jag mår jättebra, det är lite svårt att ta in vad som har hänt. Lite ofattbart att man kan få ett NHL-kontrakt efter en säsong i Hockeyallsvenskan.

Förra året åkte du mellan lite istid i Färjestad och en utlåning till Timrå, ett ganska stukat självförtroende kan jag tänka mig?
Absolut, ett väldigt stukat självförtroende faktiskt. Jag visste inte alls vart jag stod och vilken nivå jag höll. Just då var min plan att ta mig tillbaka till SHL inom två år.

Jag minns när jag pratade med dig inför förra säsongen och du nämnde då att du skulle vara nöjd om du landade på 25–30 poäng i BIK?
Exakt. Jag hade hoppats på uppåt 30 poäng år ett för att sedan kunna få en större roll år två.

Säsongen 16/17 kan man enkelt sammanfatta med succé. Du var med och tog BIK till SHL-kval, du vann Hockeyallsvenskans poängliga och gjorde landslagsdebut. Du har hunnit med att skriva ett kontrakt med Sveriges bästa lag HV71. Som inte det vore nog har du också skrivit på ett NHL-kontrakt med Nashville. Vad hände egentligen?
Jadu, bra fråga faktiskt. Jag har BIK att tacka för så himla mycket. Jag har fått ta ett stort ansvar och verkligen känt mig behövd. Att ha varit en del av den fina grupp vi hade, där alla tog hand om varandra och ingen hade tråkigt. Jag kunde inte ha valt ett bättre ställe än Karlskoga inför förra säsongen.

Om jag hade sagt till dig 2016 att du skulle skriva NHL-kontrakt 2017. Vad hade du sagt då?
Haha, jag hade nog bara skrattat och sagt ”Skärp dig”.

Hur ser din närmsta framtid ut?
Jag flyttar ner till Jönköping nu till helgen. Sen är jag där i ungefär en månad innan jag åker över på camp i USA. Sen är planen att jag ska tillbaka till Jönköping inför säsongen.

Det var aldrig aktuellt att åka över redan i år?
Ingenting är egentligen klart. Nashvilles önskan är nog att jag åker redan denna säsong. Men jag har varit tydligt med att jag vill göra en säsong till i Sverige för att förbereda mig maximalt.

Har du skrivit på för 2 eller 3 år? Det var nämligen flera budskap igår.
Mitt kontrakt är på 2 år. Jag blev själv chockad igår när jag läste tre år på vissa ställen. Jag var tvungen att ringa agenten och stämma av läget.

Tack för året i BIK, Victor. Du är välkommen tillbaka exakt när du vill!
Tack. Jag vill också tacka BIK och alla runt föreningen för ett fantastiskt år som jag aldrig kommer att glömma.

 
Jakob Bengtzén
Kund & Kommunikationsansvarig
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB