Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Inför playoff-match 1: BIK - AIK

Publicerad: 2017-03-15 21:00

Dags för BIK att ta "andrachansen" till SHL-kval genom playoff mot vinnarna av slutspelsserien, vilka blev AIK Hockey. Första matchen spelas imorgon kväll i Nobelhallen! "Det är ett lag som har växlat upp under säsongen och blivit bättre och bättre. Framför allt har de fått ordning på försvarsspelet. De har blivit mer kompletta under resans gång. Det kommer att bli en tuff men spännande utmaning", säger Tobias Thermell.

Efter en veckas matchuppehåll är det nu dags för slutspel igen, denna gången handlar om playoff för att få möta Rögle BK i ett SHL-kval. Som bekant blev det till slut AIK som vann slutspelsserien efter en dramatisk målskillnads-kamp med Västervik i sista omgång, och kommer därför stå som motståndare i kommande playoff.

"Jag satt och följde båda matcherna faktiskt. Det var en sjuk avslutning, att det kan skilja ett enda mål.. [men] det spelade ingen roll vilka vi skulle få möta. Vi ska ha fokus på det vi ska göra, inte på motståndaren", säger Henrik Larsson.

AIK låg länge i de nedre regionerna av tabellen men slutade på en femteplats i serien efter en minst sagt imponerande andra halva av säsongen. Nu har har man fyra segrar på de fem senaste matcherna (enda matchen man förlorade i slutspelsserien var mot just Västervik). 

BIK har å andra sidan tre raka förluster bakom sig då det inte blev någon seger mot Mora. Men man ser positivt på kommande matcherna.

"Vi får ta med oss mycket från den sista matchen mot Mora. Där gjorde vi den bästa insatsen, framför allt i egen zon där vi kändes tryggare. Vi har sett de här dagarna utan någon match som en möjlighet att vila upp oss. Vi har tränat på bra den här veckan", menar Larsson.

Denna säsong har varit extremt jämn lagen emellan, där man vunnit sina respektive hemmamatcher (varav en på övertid i Nobelhallen) och Thermell är väldigt tydlig med vad som krävs för att besegra AIK.

"Att vi spelar ett jäkligt aggressivt försvarsspel och att vi utmanar dem i spelet med puck. Det gäller att vi ligger nära AIK så att vi tar bort tiden för dem. Sedan måste vi våga utmana dem och ta oss in på kassen. Det är där som vi ska ställa till problem", säger han.

Hur laget formeras är ännu inte bestämt men man har tillgång till samma spelare som senast, vilket innebär att Jonas Karlsson och Axel Lindström fortfarande finns på skadelistan.

 
Robin Bivefors
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB