Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Intervju med Torsten Yngveson

Publicerad: 2017-05-12 08:31

Först och främst försöker vi leta på den svenska marknaden, den är dock ganska tunn för tillfället. Vi söker speciella karaktärer och är noggranna med att det blir rätt, säger klubbchef Torsten Yngveson till hemsidan. 

12 maj idag och truppen börjar ta form. Hur är känslan, Torsten?
Jag har en bra känsla, tycker truppen ser spännande ut. I vanlig ordning är det många namn att ersätta. Det finns god potential i truppen, dels i de nya spelarna men även en väldig utvecklingspotential i de som varit hos oss tidigare.

2 målvakter, 8 backar och 11 forwards på kontrakt. Är det två forwards kvar som ska in?
Ja, det är grundtanken.  

Något speciellt du letar efter?
Forwards som sagt. Gärna någon tvåvägsforward, han får gärna också vara användbar som center. Men det är inte det lättaste kan jag lova.

Hayes verkar ha spelat center i fjol, är han tänkt som en center eller forward?
Vi har värvat Hayes som en offensiv spetsspelare, sen får vi se lite hur han kommer att användas. Transatlantiska centrar spelar lite annorlunda i jämförelse med svenska, så just den frågan får vi nog alla avvakta med till hösten. Därav vi söker en tvåvägsforward nu.

Och på vilken marknad söker du just nu?
Först och främst försöker vi leta på den svenska marknaden, den är dock ganska tunn för tillfället. Vi söker speciella karaktärer och är noggranna med att det blir rätt.

Många hoppas på att Gurra Thorell återvänder till BIK, vad säger du om det?
Vi drömmer givetvis också om Gurra, men vi är inte ensamma om det. Vi får se vad som händer.

När tror/hoppas du truppen ska vara satt?
Svårt att säga, jag hoppas givetvis att vi är klara om några veckor så att min semester blir lite lugnare än förra året. Det kan dock dröja till augusti om vi inte hittar det vi söker.

Lite ekonomi också. Vad är känslan över årets resultat?
Bokslutsarbetet har börjat och vi kommer att klara elitlicensen. Mer exakta siffror kommer längre fram, avslutar klubbchef Torsten Yngveson.

 
Jakob Bengtzén
Kund & Kommunikationsansvarig
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB