Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Inför playoff-match 2: AIK - BIK

Publicerad: 2017-03-17 20:42

Imorgon har BIK chansen att ta sista platsen till SHL-kvalet om man lyckas besegra AIK borta på Hovet! Detta efter gårdagens 4-1 seger i Nobelhallen vilket gör att man nu har två "matchbollar" i playoff-serien som är i bäst av tre. "Vi tar en match i taget men självklart går vi för att avgöra redan i morgon (läs lördag). Det kommer att bli tufft men vi har absolut en god möjlighet", säger Calle Persson.

Det blev alltså seger i gårdagens första playoff-möte med AIK och redan imorgon är det dags för möte nummer två, denna gången på bortais, där det redan sålts hela 7000(!) biljetter!

"Vi kom ut riktigt starkt i den första perioden sedan tog AIK över lite i den andra när vi började chansa vid linjerna. De hade några farliga lägen, tur vi hade en riktigt bra Kruse i målet", menar Persson. 

AIK, som vanligtvis är väldigt hemmastarka, har hittills denna säsong vunnit två av två möten med BIK på Hovet. Den första slutade 5-2 medan den andra var betydligt jämnare och slutade 2-1. 

En stor nyckel till gårdagens framgång var de två snabba målen som BIK lyckades göra i matchens inledande minuter, något man hoppas göra även imorgon.

"Det betyder självklart jättemycket. När vi får in någon kasse blir vi som ett ånglok som bara fortsätter att köra. Så ska vi göra även när vi får ett mål emot oss", säger Persson.

Positiva besked är att Viktor Lang återigen är redo för spel. Dock saknas fortfarande Axel Lindström, Jonas Karlsson och Andrew Engelage. Detta innebär att Emil Kruse återigen får chansen från start. I övrigt har man tillgång till samma spelare som senast och ställer således upp därefter.

 
Robin Bivefors
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB