Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Inför MODO Hockey - BIK Karlskoga

Publicerad: 2017-11-08 08:30

Ny vecka och dags att blicka framåt efter senaste tidens motgångar. Två matcher står på schemat och först ut är bortamatch uppe i Örnsköldsvik i Fjällräven Center där MODO Hockey står för motståndet.

Sjätte raka förlusten senast då Troja knep extrapoängen i Nobelhallen efter straffar. Nu väntar alltså MODO Hockey där det är chans till revansch för BIK som gäller då man förlorade första mötet i Nobelhallen med 0-4.

MODO kommer till spel med tre raka segrar i ryggen efter segrar mot AIK, Oskarshamn och senast Västervik. Denna uppåtgående trend har gjort att laget från Ö-vik klättrat lite i tabellen och ligger i skrivande stund på en sjunde plats med 23 inspelade poäng.

– Karlskoga är ett bra lag så det gäller att visa sig från sin bästa sida för att kunna kriga sig till tre poäng. Det är viktigt att fortsätta få gruppen att gå samman för varje enskild match och få alla individer att dra åt samma håll med samma bilder inför matcherna, säger huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel.

BIK innehar för närvarande jumboplatsen i hockeyallsvenskan. Efter 15 omgångar har man också lyckats spela ihop till 15 poäng. Det skiljer alltså just nu åtta poäng och sju placeringar mellan de båda lagen. Av de senaste fem mötena har BIK vunnit tre och MODO två. Förra säsongen lyckades BIK vinna respektive möten i Fjällräven Center under full tid.

Läget i laget

På backsidan är Victor Berglind, som ådrog sig en skada under förra veckan, fortsatt på skadelistan. På den finns också fortfarande den långtidsskadade Erik Brissle. Daniel Bernhardt som var tillbaka senaste efter en längre frånvaro är återigen ett frågetecken. Klart är att Shane Owen tar plats mellan stolparna.

Laguppställning:

90. Owen, Shane
55. Frykholm, Jonathan

1a kedjan  
33. Suvanto, David
63. Parkkonen, Patrik
 
  70. Mattsson,  Simon
  20. Persson, Juliuz
12. Thorell, Gustaf

2a
kedjan

 
50. Lang, Viktor
66. Lundegård, Jacob
 
  54. Rommel, Henrik
  17. Lihagen, Niklas
45. Lindström, Axel

3e kedjan  
5. Blidstrand, Ricard
13. Bengtsson, Rasmus
 
  72. Hayes, Jeff
73. Eklind, Oliver
71. Berglund, Carl

4e
kedjan

   
56. Lindberg, Martin
 
  19. Byström Johansson, Adam
61. Eriksson, Mikael
23. Höggren, Fredrik

 

 
Robin Bivefors
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB