Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Inför playoff-match 3: BIK - AIK

Publicerad: 2017-03-19 20:40

Imorgon väntar den tredje och avgörande matchen i playoff-serien mellan BIK och AIK, denna gång i Nobelhallen. Och vinnaren? Den får som bekant möta Rögle BK i det kommande SHL-kvalet som avgörs i bäst av sju matcher. "Vi har alla möjligheter att vinna. Vi behöver bara steppa loss mer och vinna småduellerna", säger Tobias Thermell.

Det räckte inte riktigt till på Hovet i lördags och BIK fick se sig besegrade med 4-1, samma siffror man vann med i den första matchen.

"Det är ett helt annat AIK som vi möter. Vi rör inte på fötterna, blir avvaktande och tvekar. Då drar vi på oss utvisningar. Hade vi haft farten i benen och det självklara spelet hade vi fått ett överläge i stället", menar Thermell.

Noterbart är att BIK drog på sig hela 36 utvisningsminuter jämfört med AIK's 4. BIK fick endast spela ett powerplay medan AIK fick chansen hela sex (!) gånger i numerärt överläge och man gjorde också mål i hälften av dem.

"Det kan bli så ibland. Jag vet inte riktigt vad jag kan säga om det. Jag tycker inte vi är särskilt dåliga i boxplay. De hade några studsar och turskott men de gör det bra", säger Theodor Lennström.

Trots förlusten räddade Emil Kruse 40 av 44 skott och slutade med en räddningsprocent på 90,91!

"Jag visste att det krävdes en stor insats av mig och hela laget denna gång också. De kom ut väldigt starkt i början så det gällde bara för mig att hålla tätt. I förra matchen blev AIK sämre ju längre matchen led så vi visste att om vi kunde vara med så länge så möjligt skulle vi ha en bra chans att vinna. Tyvärr får vi en tuff uppförsbacke direkt", säger Kruse

Nu väntar alltså den tredje och avgörande matchen imorgon hemma i Nobelhallen!

"Nu är det bara att lägga den här matchen bakom oss och fokusera på nästa. Vi ska göra en betydligt bättre match hemma", säger Lennström.

Positiva besked i BIK-truppen är att Axel Lindström är redo för spel igen. Jonas Karlsson och Andrew Engelage är fortsatt skadade. Hur man formerar laget är ännu bestämt.

Se till att komma till hallen imorgon och stötta BIK till en seger och chans att kvala upp till Sveriges högsta hockeyliga! Tid för nedsläpp: 1900!

 

 
Robin Bivefors
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB