Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Intervju med Viktor Lang

Publicerad: 2017-09-05 09:46

- Jag hoppas verkligen att alla Karlskogingar tar sig till Nobelhallen när serien drar igång. Vi behöver er, och med trycket i ryggen är det inte många bortalag som tar poäng i Nobelhallen, säger Viktor Lang till hemsidan.

Tja Lang. Hur är läget?
Hej! Tack bara bra, käkar frukost och ska snart åka till hallen. Samling klockan 10 och isträning 11.

Berätta lite om matcherna i Norge?
Totalt sett över båda matcherna så var det lite för mycket upp och ner. Vi mötte två väldigt fysiska lag och framförallt Storhamar var riktigt bra. Trots att vi inte kommer upp i den nivå vi önskar så vinner vi båda matcherna, vilket tyder på en styrka. 

Du blev målskytt, vad hände?
Haha ja, det händer ju inte varje dag. Jag fick pucken i mittzon, passade ut den till Axel på en kant. Jag drev sedan på mål och fick tillbaka ett bra pass och lyckades styra in den.

Hur ser du annars på läget så här två veckor innan seriestart?
Det känns bra. Som vanligt är det en del nytt med mycket nya spelare och det tar lite tid. Utanför isen har vi riktigt roligt och de nyförvärven kommer in i BIK-mentaliteten mer och mer.

Vad känner du framförallt måste bli bättre spelmässigt?
Vi behöver komma upp i en högre och jämnare nivå över 60 minuter. Det har funnits sekvenser i träningsmatcherna där vi varit riktigt bra, men sen dippar vi.

Någon spelare i truppen du är extra imponerad av hittills?
Shane Owen, han ser vass ut.

Du är född 1995 men har redan gjort fyra hela säsonger i a-laget, känner du dig lite som en pappa trots din unga ålder?
Nej, egentligen inte. I zonspelet lirar jag fortfarande med de yngre. Jag får dock välja plats i bussen som nummer fyra. Det är bara ”Daggen”, ”Högga” och ”Calle” framför mig.

Det betyder att du gjort fjärde mest matcher redan nu, fortsätter du så här blir vi tvungna att hissa Lang i taket om 15 år?
Haha, det är en bit bort.

Har du någon hälsning till alla BIK-supportrar som längtar efter 19 september?
Jag hoppas verkligen att alla Karlskogingar tar sig till Nobelhallen när serien drar igång. Vi behöver er, och med trycket i ryggen är det inte många bortalag som tar poäng i Nobelhallen.

 
Jakob Bengtzén
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB