Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Intervju med Niklas Lihagen

Publicerad: 2017-09-12 09:42

- Det är bara jäkligt roligt att komma till BIK. Det har varit en annorlunda känsla att inte haft klart med någon klubb över sommaren, så nu vill kroppen bara kliva på is och börja tävla på allvar igen, säger Niklas Lihagen till hemsidan.

Hallå Niklas, hur är läget?
Tjena. Tack bara bra, sitter i bilen på väg mot Karlskoga.

Hur är känslan över att komma till BIK?
Det är bara jäkligt roligt. Det har varit en annorlunda känsla att inte haft klart med någon klubb över sommaren, så nu vill kroppen bara kliva på is och börja tävla på allvar igen.

Jag förstår att det är speciellt att inte ha någon klubb klar för ens i september?
Visst är det speciellt. Jag har en grabb i Örebro så jag har varit inställd på att det blir hockey i närområdet. Samtidigt vet jag hur sporten funkar och det blir alltid öppningar med skador och så vidare, så detta känns helrätt.

Två veckor är det sagt till att börja med, hur ser du på det?
Det gäller att det blir rätt för bägge parter, så det är en perfekt lösning att vi får känna på varandra under september. För egen del har jag inte varit på is på några veckor så första dagarna handlar väl om att hitta känslan igen.

Center eller ytterforward, var trivs du bäst?
Jag trivs både på en kant och som center, men det är som center jag har spelat mest.

Vilka styrkor skulle du säga att du har som hockeyspelare?
Med tanke på att jag har varit med i några år känner jag mig klok ute på isen och lugn i mitt spel. Jag har spelat både powerplay och boxplay, första och fjärde linan. Så min främsta styrka är väl min erfarenhet.

Vi alla minns den hemska händelsen från 2009 när du drabbades av hjärtstopp, nu blir Nobelhallen din hemmaborg. Det måste kännas lite konstigt?
Ja, klart det är speciellt. Samtidigt har jag varit motståndare i Nobelhallen många gånger efter händelsen, men visst kommer minnena tillbaka ibland.

När anländer du till Karlskoga?
Jag kör igång redan idag tisdag.

Och du kommer att pendla från Örebro?
Ja, det är bra väg nu för tiden så det är inga problem.

 
Jakob Bengtzén
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB