Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Intervju med Thorell

Publicerad: 2017-06-07 11:18

- Det ska bli en väldigt intressant säsong. Torsten verkar ha gjort ett bra jobb med nyförvärven. Jag tror och hoppas vi ska vara ett lag för toppen, säger Gustaf Thorell till hemsidan. 

Tjena Gurra, varmt välkommen tillbaka till BIK!
Tja Jakob, tack så mycket.

Häromdagen skrev du på för 3 år, hur är känslan?
Jag har en jättebra känsla, annars hade jag inte kritat på.

Varför valde du BIK?
Jag vet vad jag får i BIK och jag har tidigare haft flera grymma år i klubben. Jag ser verkligen fram emot kommande år i Karlskoga.

Hade du flera alternativ att välja på?
Ja, anbuden har bara haglat in (skratt). Skämt åsido, jag valde ganska tidigt på utlandet eller BIK. Det var skönt att jag fick en månad extra att fundera och inte behöva stressa, men det här beslutet har växt fram mer och mer.

Berätta lite om din föregående säsong!
Jag har fått frågan många gånger och jag vill helst inte älta den säsongen som var. Jag har inga ursäkter till varför det gick dåligt, jag var väl helt enkelt inte tillräckligt bra.

Det blev spel i både Brynäs och Färjestad?
Ja, jag började i Brynäs men kom in lite snett från början och jag hade svårt att övertyga dem om att jag skulle spela. I Färjestad kändes det ganska bra i början och jag trodde att jag skulle bli kvar en säsong till, men förändringar har nyligen skett i klubben och där var jag inte en del av deras framtida plan. Det är bara att acceptera.

Och nu blir det BIK, hur ser du på kommande säsong?
Det ska bli en väldigt intressant säsong. Torsten verkar ha gjort ett bra jobb med nyförvärven. Jag tror och hoppas vi ska vara ett lag för toppen.

Senast i BIK spelade du center, vill du gå ytter eller trivs du som center?
Jag spelar där Tobba sätter mig. Det är faktiskt inget vi har pratat om ännu.

Det har bytts ut en del spelare sen senast du var i BIK, några du känner till?
Jag känner till flera namn, men inga jag har spelat med eller känner sedan tidigare. Annars är väl det lite charmen i BIK. Man tar in spelare som man också låter få chansen att lyckas och slussar dem sedan vidare uppåt i systemet.

Du kommer bo kvar i Karlstad och pendla till Karlskoga?
Ja, jag har nyligen köpt hus här som ligger mellan Karlstad och Skattkärr. Det är ett nybygge som kommer att stå klart i september.

Tack för snacket, Gurra. Ha en skön sommar!
Tack detsamma!

 
Jakob Bengtzén
Kund & Kommunikationsansvarig
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB