Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Inför BIK - HC Vita Hästen

Publicerad: 2017-11-11 09:00

Lördag och äntligen dags för veckans hemmamatch! Motståndet heter Vita Hästen som BIK hunnit mött tre gånger (varav två träningsmatcher) redan sedan första ispasset i somras, två i Norrköping och en i Nobelhallen. Dessa tre har resulterat i respektive hemmasegrar, något som talar för BIK när man nu alltså möts igen.

Trots tidigt ledningsmål senast fick BIK se sig besegrat borta i Örnsköldsvik. MODO, som tog sin fjärde raka seger, vann till slut matchen med 5-3. Positivt var att David Suvanto fick göra sitt första mål för säsongen när han nätade i powerplay framspelad av Simon Mattson.

Nu väntar Vita Hästen som hade tre raka förluster innan man senast fick med sig en 4-2 seger hemma mot Västervik. Norrköpingslaget befinner sig i skrivande stund på en niondeplats i tabellen med 23 inspelade poäng.

BIK stannade i och med förlusten senast kvar på jumboplatsen och har nu tre poängs skillnad upp till Västervik på trettondeplatsen och fem poäng upp till det negativa kvalstrecket.

I Vita Hästen hittar vi den målstarka Rickard Palmberg som var en bidragande faktor till segern mot BIK när lagen möttes senast i Himmelstalundshallen. Hästen-forwarden hittade nätet med minuten kvar vilket betydde 3-3 och förlängning där Hästen sedan drog längsta strået och fick extrapoängen. I nu läget toppar Palmberg hockeyallsvenskans skytteliga med 11 mål på 16 matcher.

I BIK-truppen är läget oförändrat och på skadelistan hittar vi fortfarande samma tre spelare som senast: Daniel Bernhard, Erik Brissle och Victor Berglind. Inför morgondagens match rör man om lite i femmorna enligt nedanstående laguppställning. Klart är också att Jonathan Frykholm börjar från start i målet.

 

 

Laguppställning:

55. Frykholm, Jonathan 
90. Owen, Shane

1a kedjan  
33. Suvanto, David
13. Bengtsson, Rasmus
 
  70. Mattsson,  Simon
  20. Persson, Juliuz
12. Thorell, Gustaf

2a
kedjan

 
50. Lang, Viktor
66. Lundegård, Jacob
 
  54. Rommel, Henrik
  73. Eklind, Oliver
17. Lihagen, Niklas

3e kedjan  
5. Blidstrand, Ricard
56. Lindberg, Martin
 
  45. Lindström, Axel
  72. Hayes, Jeff
71. Berglund, Carl

4e
kedjan

   
63. Parkkonen, Patrik
 
  19. Byström Johansson, Adam
61. Eriksson, Mikael
23. Höggren, Fredrik

 

 
Robin Bivefors
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB