Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Intervju med Staffan Lundh

Publicerad: 2018-03-10 10:30

- Det var många komponenter som spelade in i detta beslut och det känns helträtt att det blev just BIK, säger Staffan Lundh till hemsidan.

Hallå Staffan, varmt välkommen till BIK Karlskoga!
Hej Jakob, tack så mycket!

Hur är läget?
Tack, det är bara bra. Vi är på norrlandsturné med Färjestad och ska möta Skellefteå idag och Luleå imorgon. Sista matcherna innan slutspelet drar igång. 

Hur går tankarna efter att ha skrivit på ett 2-årskontrakt med BIK?
Det blir en otroligt spännande utmaning. Klubben står för någonting jag vill utveckla och bli en del av. Det var många komponenter som spelade in i detta beslut och det känns helträtt att det blev just BIK. Jag ser med tillförsikt fram emot kommande två år.

Vad vet du om din nya klubb?
Jag vet såklart en hel del. Resan klubben har gjort sista 10–15 åren är fantastiskt och det är nog ingen i Hockeysverige som har undgått det. Sen är jag uppvuxen i Mariestad och jag mötte BIK i yngre dar, så visst har Karlskoga alltid funnits med på ett eller annat sätt.

Känner du Yngveson och Fröberg sedan tidigare?
Torsten och jag spelade i Mariestad tillsammans. Fröberg lämnande Färjestad för AIK när jag kom till Karlstad, så vi har aldrig jobbat med varandra. Vi har dock gått lite tränarutbildningar tillsammans.

Vilken typ av ledarstil kommer vi få se de kommande två åren?
Svårt att sätta ord på, men helt klart en mer demokratisk än diktatorisk ledarstil. Jag vill ha med killarna på det vi gör och alltid jobba tillsammans som en grupp. Samtidigt är det viktigt att kunna peka ut de riktningar man vill följa, men tillsammans med spelare och ledare gemensamt hitta vägarna dit.

Hur ser närmsta framtiden ut?
Jag tillträder min tjänst i BIK 1 maj. Innan dess ska vi i FBK avsluta säsongen på ett fint sätt, men jag ska inte sticka under stol med att det säkert blir en del dubbel jobb i april månad :)

Flyttar du till Karlskoga?
Ja, det gör jag. Jag vill inte åka två timmar i bil varje dag. Jag vill vara på plats så mycket det bara går och då känns det bättre att bo nära verksamheten.

Tack för snacket, Staffan. Lycka till med säsongsavslutningen!
Tack så mycket!

 
Jakob Bengtzén
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB