Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Intervju med klubbchef Yngveson

Publicerad: 2017-03-17 11:20

- Vi analyserade vad vi gjorde fel mot Mora och tyckte vi fick bättre ordning på försvarsspelet i den tredje matchen och bygger vidare på det igår. Jag tror det är jobbigt att möta BIK när vi spelar ett så tätt och överbelastande försvarsspel, säger klubbchef Torsten Yngveson. 

Seger mot AIK med 4-1, vad är din bild av matchen?
Vi kommer ut på ett bra sätt och får den lilla medstudsen vi kanske inte fick i matchserien mot Mora. Vi får snabbt hål på dem och får något att gå på. Sen spelar vi ett bra försvarsspel i egen zon, de får ta mycket skott utifrån men vi vet att vi har en bra målvakt som tar de skotten. 

Spelar försvarsspelet något annorlunda när Emil står gentemot Andrew?
Nej. Vi analyserade vad vi gjorde fel mot Mora och tyckte vi fick bättre ordning på försvarsspelet i den tredje matchen och bygger vidare på det igår. Jag tror det är jobbigt att möta BIK när vi spelar ett så tätt och överbelastande försvarsspel. 

Annars en äkta BIK-start igår, vad säger du om inledningen?
Klart vi är nöjda med starten, sen är det jäkligt skönt som sagt att vi får utdelning. Vi får nog dock vara redo på att AIK vill starta på samma sätt imorgon, det gäller att stå emot första anstormningen. 

Vilka spelare tycker du sticker ut till det positiva?
Emil såklart, han gör en grym fajt och det är inget snack om vem som vinner målvaktsmatchen. Berglind är en härförare som spelar med stor pondus. Lundegård krigar som bara den och spelar uppoffrande, jag kan nämna många. 

Ny match imorgon, vad tror du på för matchbild?
De vill säkert gå på knock tidigt som de gjort i flera av deras senaste matcher. Västervik orkade dock stå emot och vann till slut, med andra ord tror jag starten blir viktig. Annars kommer det säkert bli en härlig inramning på Hovet med mycket folk på läktaren. 

De väntas en hel del BIKare till huvudstaden!
Skitkul, väldigt viktigt för oss!

Hur ser annars lagbygget ut, inga kontraktsförlängningar på gång?
Nej, vi vill inte röra för mycket just nu. Jag har en ganska klar bild över läget men troligtvis dröjer det till efter säsongen med nästa påskrift. Vi lägger fokus på annat håll för tillfället. 

En avslutande fråga, hur ser det ekonomiska läget ut?
Helt okej. Varje hemmamatch vi spelar just nu är viktiga och inbringar några hundratusen kronor. Jag hoppas alla Karlskogingar fortsätter att stötta oss på samma fina sätt säsongen ut. 

Tack för pratstunden, Torsten!
Tack själv.

 
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB