Svenska Spel
BIK Karlskoga logo

Inför BIK - Mariestad BoIS

Publicerad: 2017-09-08 10:00

Ikväll spelas den sista träningsmatchen hemma i Nobelhallen denna försäsong. Motståndet står Hockeyettan-laget Mariestad BoIS för. Trots dubbla segrar i Norge senast vill tränarstaben se en förändring rent spelmässigt. "Jag har inte riktigt känt igen oss i de här två matcherna i Lillehammer", kommenterar Tobias Thermell i en intervju med NWT.

Två matcher och två vinster senast. 4-3 efter förlängning mot Storhamar följdes upp med en 5-2 seger mot Lillehammer dagen därpå. Men Thermell och Näslund vill ändå se en uppryckning i kvällens match.

"Fokusmässigt var det på en låg nivå, vi skickade dåliga signaler till varandra. Vi såg inte det vi ville se. Vi hade kunnat utnyttja saker bättre om vi hade varit lite mer beslutsamma i vårt agerande", menar Thermell.

Det är tydliga direktioner på vad man istället önskar se: Rörlighet, så motståndarna inte hinner med att ta till fysiskt spel, samt snabba omställningar när pucken vinns i egen zon för att direkt få anfall på motståndarlaget.

"Defensivt vill vi att det ska se ut som det gjort i de två matcher som vi spelat här hemma tidigare. Tätt och tajt", säger Kristofer Näslund och syftar på 4-0 segern mot Vita Hästen samt 0-1 förslusten mot Leksand hemma senast.

Kvällens motståndare slutade förra säsongen på en andraplats i Hockeyettan Västra. I slutspelet tog man sig sedan ända till den tredje playoff-omgången men där fick man se sig besegrade av Troja/Ljungby med 2-1 i matcher. Inför kvällens möte med BIK kommer man ifrån en 3-0 förlust mot Tranås.

"Det är en rolig värdemätare och det är stort att de ställer upp, de har ju gått bra de senaste åren, så kul att de vill grilla oss lite Vi har inte fått det att klaffa det sista och inleder vi som mot Tranås så kommer vi få en del att reda ut. Men nu vet vi att vi möter ett allsvenskt lag så då kommer alla att steppa upp också, då vill alla vara med", säger BoIS-forwarden Linus Engqvist på Mariestads hemsida.

I BIK-truppen saknas fortfarande Carl Berglund (knäskada). Långtidsskadad är även Erik Brissle som nu kommer att gå gipsad åtta till tio veckor efter att ha fått en båtbensfraktur senast i Norge. Även Daniel Bernhardt står över kvällens match. Klart är att Shane Owen tar plats mellan stolparna samt att juniorerna David Lundmark och David Lilja spelar. 

Tillgänglia spelare:

Målvakter: Shane Owen (Jonathan Frykholm)

Backar: Victor Berglind, Patrik Parkkonen – Martin Lindberg, David Suvanto – Viktor Lang, Jacob Lundegård – Rasmus Bengtsson, Ricard Blidstrand.

Kedjor: Axel Lindström, Gustaf Thorell, Jeff Hayes, Henrik Rommel, Juliuz Persson, Simon Mattsson, Mikael Eriksson, Fredrik Höggren, Oliver Eklind, Adam Byström Johansson, David Lilja samt David Lundmark.

Tid för nedsläpp: 1900!

 
Robin Bivefors
 

Copyright © 2016-2018 BIK Karlskoga

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB