Bengtzén: ”Vi går för 5000 åskådare”
Publicerad: 2024-03-29
Med en vecka kvar till semifinalen mot Brynäs är hockeypulsen hög i Karlskoga och BIK förbereder sig nu på två riktiga hockeyfester nästa helg.

Att det är stort hockeyintresse i Karlskoga råder det inga tvivel om. Det vittnar inte minst de 7000 åskådarna som kom till Nobelhallen under de två hemmamatcherna mot Södertälje i kvartsfinalen.

- Man får nypa sig lite i armen. Det känns som Nobelhallen på riktigt vaknat till liv igen. Inte nog med att det är mycket folk, det är dessutom magisk stämning, säger BIK Karlskogas Försäljningschef Jakob Bengtzén.

Att stödet påverkar spelarna på isen till det positiva är det ingen tvekan om.

- Helt fantastiskt! Publiken i Nobelhallen lyfter oss och har stor del i resultatet i kvartsfinalen. Jag hoppas på samma fina tryck och uppslutning nästa vecka, säger backen Alexander Leandersson.

Trycket på biljetter är fortsatt hårt och trots att försäljningen pågått några dagar är vissa delar av Nobelhallen slutsåld.

- Sittplatsläktaren är redan slutsåld till båda hemmamatcherna. Loge och restaurang är fullbokad till fredagen, även ståplats börjar fyllas på, fortsätter Bengtzén.

Med tanke på det stora intresset har ett intensivt arbete pågått och genom goda samarbeten kommer klubben nu att maximera publikkapaciteten i Nobelhallen. Nuvarande kapacitet ligger på 4000 åskådare, men genom viss investering i diverse säkerhetsfrågor kommer Nobelhallen till semifinalen att rymma 5000, vilket är arenans tidigare kapacitet. 

Biljettförsäljningen ligger nu på närmare 3000 åskådare till fredagen samt 2200 till söndagen. 

- Jag tror det finns stora möjligheter att fylla Nobelhallen både fredag och söndag. Det bubblar kring BIK och jag uppmanar därför alla våra supportrar att handla förköp redan nu. Vi går för 5000 och lapp på luckan, avslutar Jakob Bengtzén. 

Nu önskar spelarna samma fina stöd även i semifinalen.

- Det är svårt att beskriva hur stor del publiken har. Det kan verkligen vara skillnad på final eller sommarlov. Vi är långt i från nöjda, tillsammans ska vi ta oss vidare, avslutar Alexander Leandersson. 

Biljetter till semifinalen köper du här! 

Vi ses i Nobelhallen!