”Frasse” missar delar av säsongen 24/25
Publicerad: 2024-04-18
Lagkapten Gustaf Franzén råkade ut för en olycklig knäskada i åttondelsfinalsserien mot Kalmar HC. Det står nu klart att ”Frasse” kommer att genomgå en operation som kräver lång rehabilitering.

Det var i match tre mot Kalmar som olyckan var framme. En närkamp med en KHC-spelare slutade i en allvarlig korsbandsskada och nu väntar lång rehabiliteringsperiod för BIK Karlskogas lagkapten.

- Det är såklart oerhört tråkigt. Jag förstod snabbt att det var allvarligt och tiden direkt efter skadan var jobbig. Nu har jag landat i situationen och är helt inställd på att komma tillbaka ännu starkare, säger Gustaf.

Exakt när ”Frasse” kan spela igen är fortfarande aningen oklart, men centern räknar med spel runt jul.

- Processen kan kanske gå lite fortare, men läkarna säger att en korsbandsskada vanligtvis tar cirka 10 månader. Med andra ord är spel runt jul/nyår rimligt att sikta på, fortsätter Franzén.

Det skulle innebära att centern missar cirka 25-30 seriematcher av säsongen 24/25.

- Jag får fortsätta att följa grabbarna från läktaren höst. Laget gjorde det fantastiskt bra under slutspelet och jag tror vi har något fint att bygga vidare på inför kommande säsong. Vi ska även bygga vidare på inramningen och atmosfären som var i Nobelhallen i slutspelet, med vår publik i ryggen är vi ruggigt svårslagna, avslutar Frasse.

Lycka till med rehabiliteringen, Franzén!